Schlaďte si... pleť a pokožku! Leto patrí mentolu, aloe či sviežim vychytávkam

Tohtoročné leto sa síce zatiaľ neblyslo tropickými teplotami, ale celkový pocit tepla a dehydratácie sa nám nevyhýba ani bez nich. Trpia najmä tí so sklonom k dehydratácii kože, či milovníci opaľovania.

18.07.2020 11:51
suchá pokožka, popraskaná pokožka, kožné problémy Foto:
Pozor na suchú kožu, či už je to slnko alebo vysoké teploty, treba ju hydratovať a prípadne aj schladiť!
debata

Pleťová aj telová starostlivosť si práve v letnom období žiada jemné úpravy každodenných rituálov. Do nich môžete pokojne zaradiť produkty, ktoré majú chladivý účinok. Samozrejme, sú príjemné vo chvíľach, keď sa vám zdá, že vaša koža je naozaj rozhorúčená, ale tiež vtedy, keď je napnutá, suchá či naopak opuchnutá.

Chladivé účinky obsiahnutých látok dokážu veľmi rýchlo pleti navrátiť komfort a predovšetkým sa väčšine z nich stará aj o rehydratáciu či upokojenie kože. Skvelé sú najmä produkty na očné okolie či pokožku tváre, ale pri opaľovaní (či už je to terasa, jazero, alebo more) sa koža vysušuje vo všeobecnosti. Schladenie a hydratovanie si teda doslova žiada.

Intenzívny hydratačný chladivý gél Hydra...
Tónovaný balzam na pery s chladivým efektom...
+9Očná chladivá maska Eye Tissue Mask...

Ak neviete, aký produkt vybrať, riaďte sa vodítkom v podobe ingrediencií ako je mentol, aloe vera, uhorka či napríklad mäta, rozmarín alebo gáfor. Množstvo produktov je tiež obohatených o špeciálne patentované formuly, ktoré sa starajú o hydratáciu a upokojenie.

Niektoré produkty vás pritom prekvapia aj nadstavbou vo svojej funkčnosti. Ide napríklad o tvarovacie a zoštíhľujúce gély či krémy, ktoré pracujú s princípom kryoterapie a aktívne sa podieľajú na spevnení kože, takzvanom liftingovom efekte. Vybrali sme pre vás 11 tipov z chladivých prípravkov na leto 2020. Nech sa páči, skúsiť to môžete s nasledujúcimi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #teplo #slnko #kozmetika #chladivý obklad #chladenie

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...