15 bodkovaných šiat, v ktorých fakt zabod(k)ujete! A zatienite aj vojvodkyňu

Zdá sa, že ide o vzor mimoriadne populárny v britskej kráľovskej rodine. Bodky na šatách nosila princezná Diana, ale s obľubou si ich oblieka aj vojvodkyňa Kate. Tak ako naposledy, keď zažiarila v kreácii od Emilie Wicksteadovej.

17.07.2020 06:00
debata (1)
Vojvodkyňa Kate na zábere, ktorý zverejnil... Foto: SITA/AP
Britain Royals Vojvodkyňa Kate na zábere, ktorý zverejnil Kensingtonský palác v pondelok 13. júla 2020. Trojnásobná mama uviedla v spolupráci s BBC nový vzdelávací program Tiny Happy People zameraný na rozvoj komunikačných schopností u detí.

Model šiat Anatola z dielne britskej dizajnérky stavia na jednoduchom, no údernom kontraste čierno-bieleho bodkovaného vzoru. Práve toto je základ, ktorý sa objavil vo vzorovaní pravdepodobne ako medzi prvými. A má svoje pevné miesto v dámskom šatníku.

Čím sú vlastne bodky také príťažlivé? Ktohovie prečo, ale je to doslova ženský vzor. Samozrejme, páni nešliapnu vedľa, ak sa odhodlajú obliecť si bodkovanú košeľu, ale pri čierno-bielych bodkách u žien je to čosi podobné ako hovoriť o ružových kúskoch v šatníku. Akurát… nie sú ružové!

Áno, čierno-biela bodkovaná potlač v sebe kombinuje ženkosť s prvkom hravosti a romantizmu, ktoré však zároveň vyvažuje farebný kontrast. Ten im dodáva pragmatickosť a potrebný punc triezvej elegancie.

Dámske bodkované šaty Vero Moda, predávajú sa... Foto: archív značky
Dámske bodkované šaty Vero Moda, predávajú sa za 84 eur. Dámske bodkované šaty Vero Moda, predávajú sa za 84 eur.

Vždy záleží od doplnkov v podobe topánok, šperkov či napríklad opaska, ako dopadne celkové vyznenie. Prítomnosť „základného“ čierno-bielo bodkovaného modelu v dámskom šatníku ponúka priestor na variácie, ale tiež je zárukou úspechu, ako vyzerať elegantne a pôvabne.

Inšpirovať vás môže vojvodkyňa Kate, jej zosnulá svokra Diana, ale pokojne aj suseda od vedľa, ktorá vypátrala v zľavách krásne „bodkované“ šaty. My sme vybrali 15 kúskov, ktoré možno oslovia aj vás.

Dámske bodkované šaty Michael Kors, zlacnené na...
Dámske bodkované šaty Mango, zlacnené na 49,99...
+14Dámske bodkované šaty Mango, predávajú sa za...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #krása #šaty #trend #elegancia #kľúčové vzory #bodkované

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...