Čistota, jednoduchosť, inteligentné a krásne odevy - Prada má jasnú víziu

Radikalizmus sa dá nájsť aj v čistote - jednoduchosti, ktorá poskytuje skutočnú komplexnosť. To sú slová, ktoré sprevádzajú novú kolekciu značky Prada.

16.07.2020 10:00
debata
Modelky v kreácii Prada Jar/Leto 2021. Foto: archív značky Prada
Modelky v kreácii Prada Jar/Leto 2021. Modelky v kreácii Prada Jar/Leto 2021.

Talianska odevná firma, ktorá je známa svojou športovou estetikou, slávnym čiernym nylonom a experimentovaním so zlučovaním štýlov či historických referencií, odtajnila podobu novej kolekcie prostredníctvom záberov zaslaných médiám po celom svete. Namiesto tradičnej módnej šou, ktorá sa podobne ako stovky ďalších neuskutoční pre pandémiu koronavírusu, prišli k slovu moderné prostriedky digitálnej komunikácie.

Bezmála šesťdesiatka záberov pod súhrným názvom Multiple Views S/S 2021 prináša kolekciu dámsku aj pánsku, ktorá naznačuje trendy už na budúci rok.

Modelka v kreácii Prada Jar/Leto 2021, ktorú...
Modelka v kreácii Prada Jar/Leto 2021, ktorú...
+14Modelka v kreácii Prada Jar/Leto 2021, ktorú...

Tentoraz sa dizajnérka Miuccia Prada prezentovala presne tak, ako znejú slová v tlačovom vyhlásení – priniesla čistotu, jednoduchosť, funkcia, ale aj krásu a technické majstrovstvo. Pre portál Vogue.com uviedla, že úlohou dizajnérov je tvoriť oblečenie pre ľudí.

„Skutočnou hodnotou našej práce je tvoriť krásne, inteligentné šaty a na to sme sa aj sústredili. Je to o odevoch, o tom, ako im dať hodnotu. Sú jednoduché, ale s konceptom jednoduchosti ako protiváhou k zbytočnej komplikovanosti. Toto sú časy, ktoré si žiadajú istú vážnosť, chvíľu zamyslieť sa a reflektovať na to, čo sa deje okolo nás,“ citoval ju portál.

Modelky v kreácii Prada Jar/Leto 2021. Foto: archív značky Prada
Modelky v kreácii Prada Jar/Leto 2021. Modelky v kreácii Prada Jar/Leto 2021.

Takmer celá kolekcia sa odohráva v základnej farebnosti čiernej a bielej, ku ktorým sa príležitostne pridáva florálny vzor a tóny telovej ružovej či sivej. Nechýba typický nylon, s ktorým značka roky pracuje, strečové a technologicky inovované materiály. K nim sa potom pridáva „príroda“ v podobe hodvábu, bavlny či vlnených a tkaných zmesí. Na jednotlivých ženských odevoch sa strieda prísny minimalizmus a ostré línie s proporciami ženskosti, ktoré podľa autorov vzdávajú poctu technikám couture prístupu v tvorbe šiat.

Zo záberov, ktoré boli doručené aj do redakcie Žena.pravda.sk, sme vybrali modely určené ženskej zákazníčke. Namiesto slov nepochybne povedia viac práve jednotlivé fotografie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Prada #jednoduchosť #kolekcie

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...