Kaftan či kaftanové šaty na leto sú skvelá voľba? Toto je našich 15 inšpirácií

Leto si síce tento rok možno nevychutnáte pri mori, ale to rozhodne nie je dôvod na to, aby ste obchádzali módu, ktorá je s dovolenkami doslova prepojená. Reč je o populárnych kaftanoch.

14.07.2020 06:00
debata
Dámsky dlhy kaftan s potlačou Twinset, predáva... Foto: archív značky
Dámsky dlhy kaftan s potlačou Twinset, predáva sa za 169,45 eura. Dámsky dlhy kaftan s potlačou Twinset, predáva sa za 169,45 eura.

Uvoľnené, elegantné, šik, kaftany a kaftanové šaty patria k výbave leta a výnimkou nie je ani tohtoročné, zasiahnuté pandémiou koronavírusu. Či už je reč o krátkych modeloch, ktoré sa hodia naozaj predovšetkým na pláž a k vode či trebárs do reštaurácie pri jazere, v hre sú tiež potom modely elegantnejšie a vhodné aj na prechádzku do mesta.

Okrem klasických kaftanov sú v letnej sezóne v hre aj kaftanové šaty – teda modely šiat inšpirované kaftanovým voľným strihom, často doplnené opaskom na previazanie v drieku. V ich prípade platí, že rukávy sú často strihovo definované a pevnejšie ako to býva v prípade voľných a riasených kaftanov. Podobné modely môžete pokojne nosiť aj do práce.

Pri vzoroch je tradičným hitom prúžkovaný, s ktorým akoby sa kaftanová móda aj zrodila – konieckoncov, je v ňom nepopierateľná etno-inšpirácia. Objavujú sa však aj modely v jednoliatej farbe, alebo zdobené potlačou či strapcami alebo romantickou výšivkou.

V našom výbere 15 kaftanov nájdete skutočne všehochuť, vizuálnu aj cenovú. Nech sa páči, tu sú.

Dámsky vzorovaný kaftan H&M, predáva sa za...
Dámske kaftanové šaty F&F, info o cene v predaji.
+12Dámsky vzorovaný plážový kaftan, predáva sa od...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #leto 2020 #kaftan

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...