Na pohľad ako nahá! Ako nalíčiť pokožku prirodzene? Tú sú triky aj tipy!

Ešte stále sa nájde množstvo žien, ktoré majú pocit, že líčenie by malo byť vidieť. Nepatríte k nim a snažíte sa skôr o opak, tak čítajte ďalej...

10.07.2020 09:30
Starostlivosť o pokožku uľahčujú prípravky, v... Foto:
Pokožka by mala pôsobiť čo najprirodzenejšie.
debata

Áno, prirodzenosť v líčení je dlhodobým trendom na červených kobercoch v Hollywoode, ale napríklad aj na módnych mólach. Zvyčajne to vyzerá, že nositeľky majú na tvári len minimum mejkapu a ak sa niečo zvýrazňuje, sú to oči alebo pery. Prípadne líčka. Ako však docieliť, aby pokožka pôsobila prirodzene a krycí krém či púder alebo korektor nemenili celkový vzhľad tváre?

V prvom rade si treba uvedomiť, že menej bude v otázkach líčenia pleti vždy viac. A platí to aj pre nanášanie krycieho krému. Ten rozhodne nemusíte nanášať kompletne na celú tvár, tvrdí vizážistka Violette, ktorú cituje aj americký magazín Vogue. „Mejkap nanášajte len tam, kde to je skutočne nutné. Začnite v strede tváre, na líčkach a postupne hubkou zapracujte do pokožky smerom von,“ uviedla pre módnik francúzska make-up artistka. Dodáva jedným dychom, že tvár nemaľujeme, vždy používame hubku alebo mejkap jemne vklepávame do pokožky prstami (hubka je však hygienickejšia).

Podkladová báza s SPF 30 Bare With Me Hemp SPF...
Mejkap Magica BB + detox od Collistar má tekutú...
+3Inovatívna hubka Beautyblender Original na...

Upozorňuje, že ona sama veľmi často obchádza oblasť nosa, nenanáša krycí krém do kútikov z vonkajšej strany nosných dierok (aby sa neusadil na suchších miestach) a tiež sa vyhýba koreňu nosa. Namiesto toho často nechá vyniknúť prirodzenú vlastnosť pokožky akou sú napríklad pehy.

Aby pokožka pôsobila čo najprirodzenejšie a zároveň na nej bolo minimum líčidiel, mala by pôsobiť v prvom rade zdravo a hydratovane. Mnohí odborníci odporúčajú hydratačné masky, ale tie asi nemôžete na kožu nanášať každé ráno pred odchodom do práce – namiesto toho si pomôžte hydratačnou bázou, ktorá pleť vyživí, odstráni opuchy či začervenané miesta.

Niekedy sa ako skvelá alternatíva javí aj takzvaný primer. Kým niektoré ženy ho používajú ako podkladovú bázu a stavebnú základňu pre mejkap (líčenie na ňom vydrží dlhšie!), iným stačí použiť takmer výlučne len primer. Ten totiž pokožku zjednotí, zjemní, vyrovná garebný tón a dokonalo hydratuje. A stačí pridať napríklad len trošku bronzeru (najmä na miesta, ktoré sa pekne odrážajú na slnku) a lesk na pery či žiarivý tieň na viečka, ktorý bude dobre kooperovať s opáleným tónom pokožky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #líčenie #pokožka #prirodzenosť

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....