Recept (nielen) na krásu od vojvodkyne Meghan? Nedá dopustiť na...

Vojvodkyňa Meghan je krásna žena a jej vzhľad na kamerách či pred objektívom je posledné roky veľkou zásluhou profesionálov, ktorí sa o ňu starajú. Pri domácom ošetrení však nedá dopustiť na úplne prírodný produkt.

09.07.2020 09:20
debata (2)
Vojvodkyňa Meghan na archívnom zábere. Foto: SITA/AP, Eddie Mulholland
Britain Vojvodkyňa Meghan vyzerala neodolateľne v kreácii Safiyaa a s kabelkou Manolo Blahnik. Vojvodkyňa Meghan na archívnom zábere.

Ako píše nemecký Vogue, podľa jeho informácií sa manželka princa Harryho už roky spolieha na čajovníkový olej. Éterický esenciálny olej má vynikajúce antibakteriálne účinky, pôsobí protizápalovo a chráni kožu pred vznikom drobných vyrážok či upokojuje a lieči tie, čo už existujú.

Ako bývalá herečka si Meghan Markle zvykla na čajovníkový olej a jeho benefity, keď po častom nakrúcaní a dlhých dňoch práce pod vrstvami mejkapu musela čeliť problémom s pokožkou. Tie sú síce vraj už minulosťou, ale vojvodkyňa Meghan zostala čajovníkovému oleju verná a vždy nosí v kabelke malú fľaštičku kvalitného a čo najrýdzejšieho esenciálneho oleja z čajovníka.

Aj medzi Slovenkami roky patrí čajovníkový olej medzi obľúbené vychytávky pri ošetrení aknóznej pokožky či napríklad pri bolestivých štípancoch od komárov (zíde sa to najmä teraz v lete!). Netreba však zabúdať, že čajovníkový olej (stačí pár kvapiek) môžete použiť pri ošetrení naozaj celého tela.

Ak ho pridáte do zmesi s octom a olivovým olejom, môžete si pripraviť čistiaci a detoxikačný vlasový olej, ktorý hydratuje suchú vlasovú pokožku a bojuje s tvorbou lupín. Pár kvapiek sa dá pridať aj k ricínovému oleju a vytvoriť si tak vlasovú masku, ktorú necháte pôsobiť niekoľko minút a následne dôkladne opláchnete vlažnou vodou. V po domácky vyrobenom telovom pílingu dokáže pár kvapiek čajovníkového oleja pomôcť pri redukcii telesného mazu a rozjasniť pokožku na celom tele. Nezabúdajte ani tvár, najmä tá so zmiešanou pleťou ocení benefity v domácej maske.

Naša rada: Pozor na koncentráciu! Čajovníkový olej je pomerne silný produkt, preto stačí pridávať len pár kvapiek do vašej bežnej kozmetickej starostlivosti.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #recept #čajovníkový olej #vojvodkyňa Meghan

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...