Vypotiť sa do krásy? Cícerky na tvári či v dekolte dokážu zázraky

Aj vám sa zdá, že práve v letnom období je naša pokožka najkrajšia? Pôsobí jednotne, je žiarivá, na dotyk jemnejšia a hebkejšia. Jedným z dôvodov môže byť aj fakt, že v lete sa viac potíme.

06.07.2020 11:30
beh, pohyb, potenie Foto:
Potiť sa v horúcom lete má množstvo benefitov. Aj pre krajšiu pokožku.
debata

Áno, na margo potu (ale najmä na margo zápachu, ktorý ho občas sprevádza) sa zvyknú robiť nemiestne žarty. Pravdou je, že ak je potu veľa, ak spotené telo či tvár pravidelne neumývame, môže to viesť k tvorbe nečistôt a zvyšovaniu zápachu.

Na druhej strane je však dobré tiež vedieť, že pot je pre telo v optimálnej miere zdravý, reguluje telesnú teplotu a prospieva nielen procesom vo vnútri tela, ale aj na jeho povrchu – teda na koži. V lete sa potíme viacej, nielen na typických miestach ako je podpazušie, intímne partie či napríklad dlane, ale tiež na rukách, nohách alebo v dekolte a v neposlednom rade na tvári.

Práve lipidy obsiahnuté v pote pôsobia na pokožku ako hydratačný krém – a tvoria tak jeden z dôvodov, prečo je naša pokožka v lete lepšia a žiarivejšia ako v zime. Pri potení sú póry na koži otvorené a vyplavujú sa nimi škodlivé látky. Telo sa zbavuje voľných radikálov. Zvýšený krvný obeh tiež podporuje rýchlejšie odstraňovanie odumretých buniek na povrchu kože.

Samozrejme, neznamená to, že nebudeme denne absolvovať pravidelnú sprchu a kožu neumyjeme vodou. Pot v letnom období je však často potom menej zápachovým (najmä, ak viac pijeme) a tak naozaj občas stačí umyť telo len čistou vodou – bez kozmetických prípravkov. Čo však použiť v lete určite môžete, sú hydratačné a ošetrujúce krémy na kožu. Tie ešte zintenzívnia hydratáciu kože a zanechajú ju jemnú a žiarivú. Ak patríte medzi ľudí, ktorí sa radi vyhrievajú na slnku a lapajú bronz, nezabúdajte používať prípravky s ochranným SPF faktorom.

Následne večer telo opláchnite a umyte aj jemnou umývacou emulziou, aby ste sa okrem potu zbavili aj zvyškov opaľovacích prípravkov a následne ošetrite pred spaním hydratačným krémom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #koza #pleť #pôvab #pot

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...