Horúce leto si pýta blond! Alebo svetlejšie pramene... Ako ich udržať zdravé?

Letné mesiace prinášajú do nášho vzhľadu často výraznejšie vizuálne zmeny. Pleť je opálená, vlasy naopak svetlejšie. Niekto tieto procesy nechá výlučne v rukách prírody, niekto ich ešte urýchli.

02.07.2020 07:00
debata
V lete to môžete vyskúšať práve so svetlejšími... Foto: NIVEA
blond - vlasy - jar-leto 2015 - inšpirácie V lete to môžete vyskúšať práve so svetlejšími vlasmi. Alebo úplne blond.

V prípade koruny krásy platí, že plavé vlasy sa v letnom období objavujú častejšie. Či už ide o farbenie pod dohľadom kaderníka, ale aj zosvetlenie vlasov prirodzeným spôsobom – vplyvom slnka. Vlasy našu prirodzenú farbu získavajú vďaka melanínu. Vplyvom slnečných lúčov však dochádza k jeho oslabeniu a vlasy tak strácajú pôvodný odtieň, blednú. Reč je o takzvanom foto-zosvetlení. Zaujímavosťou pritom je, že k tomuto procesu podľa vedcov dochádza častejšie u európskeho obyvateľstva.

Na farebný tón vlasov vplýva však tiež pôsobenie vody, či už je to morská s obsahom soli, alebo voda s obsahom chlóru napríklad na kúpaliskách. Samozrejme, pri úplne tmavom základe si možno nevšimnete výraznejšiu zmenu farby, vo výhode sú potom dámy (ale aj páni) so svetlejšími vlasmi. Najmä v prípade dám potom tiež platí, že si výslednú blond farbu nechávajú dotvoriť pod rukami profesionála.

Leto zvádza práve ku svetlejším odtieňom vo vlasoch, o čom nedávno presvedčila aj modelka a herečka Emily Ratajkowki. Po 28 rokoch sa totiž odhodlala zmeniť svoju farbu vlasov a je z nej blondínka. V kontraste s opálenou pokožkou bude jej farba vo vlasoch určite pôsobiť veľmi zvodne a príťažlivo. A neplatí to len pre slávnu modelku. Plavovlásky majú v letnom období tak trošičku navrch. Aj odlesky slnečných lúčov vo svetlých vlasoch hrajú v ich prospech.

Nehodno však zabúdať na patričnú starostlivosť, keďže vplyvom slnečného žiarenia, vody či vzduchu sa vlasy poškodzujú. A tie farbené (a odfarbené) majú k tomu ešte väčšiu náchylnosť. Odborníci radia v letnom období zmeniť vlasovú starostlivosť a staviť na prípravky so zvýšenou schopnosťou hydratácie a ošetrenia vlasu. Platí to pre šampóny aj kondicionéry. Aspoň raz týždenne by vlasy mali dostať kúru s maskou. Aj po rokoch od svojho uvedenia stále osvedčene fungujú rozličné ochranné spreje proti UV žiareniu či slanej vode alebo chlóru. Na trh sa každý rok dostane pár inovovaných noviniek, ale ak už máte svoj osvedčený produkt, pokojne zostaňte pri ňom.

Jemný čistiaci šampón Chi Black Seed Oil...
ondicionér a kúra na vlasy Pure Color Micellar...
+3Bohatá a ultraľahká maska Restorative Treatment...

Nezabúdajte tiež na to, že v lete netreba vlasy zbytočne zaťažovať kulmami či žehličkami na vlasy, pretože vo výsledky sa dočkáte suchých vlasov s rozstrapkanými končekmi. Namiesto toho skúste napríklad ošetrujúce spreje s efektom vytvorenia ležérnych plážových vĺn. Vlasy jemne zvonia, ošetria a zároveň (platí to naozaj pri 99 % prípravkov) aj krásne prevoňajú.

V galérii vyššie si pozrite 6 našich tipov na ošetrenie vlasov v lete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #vlasy #blond #ošetrenie #farbenie #zosvetlenie

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...