Jasnejšia a zdravšia pokožka aj po domácky! Čo jesť a čo si dať na tvár?

Hoci veľa dokáže urobiť slnko, letný bronz a aj patričná kozmetika, niet nad prirodzený jas pleti. Vyzerá tak zdravšie, mladšie, príťažlivejšie.

04.07.2020 08:00
Starostlivosť o pokožku uľahčujú prípravky, v... Foto:
Jasnejšia pleť pôsobí zdravšie aj mladšie.
debata

Lenže, jedna vec je naša túžba, druhá potom realita, v ktorej sa ráno pozeráme do zrkadla na unavenú pokožku a farebný tón tiež neplní vytúžené ideály.

Výrobcovia kozmetiky práve jas pleti zaraďujú medzi najžiadanejšie výsledky u ženského zákazníka a my nepochybujeme, že existujú aj produkty, ktoré k nemu kožu pomôžu. Ale viete, že najlepším pomocníkom je v tomto smere príroda?

Jas skrz žalúdok

Platí, že to, čo zjeme, sa odrazí v našej tvári. Ak konzumujete zdravé, čerstvé a nezávadné potraviny, pleť je v lepšom stave. Vyhýbať sa musíte tomu, na čo vaše telo reaguje prehnane, či dokonca s alergickými prejavmi. Ak túžite po spomenutom jase pokožky, potom určite nesmiete zabúdať na množstvo ovocia a zeleniny.

Podobne ako v kozmetických prípravkoch aj v strave je pre kožu veľmi dôležitý vitamín C a vitamín A. V lete ho máte naokolo dostatok. Nebojte sa teda jahôd, malín, marhúľ či melóna. A, samozrejme, netvorte jedálniček len s ovocím. Dôležitá je aj zelenina, ktorá prináša telu okrem minerálov a vitamínov aj cennú hydratáciu v podobe vody. A hydratovaná pleť je jasnejšia pleť!

Zdravšie a po domácky

Nielen stravou, ale aj prírodnými maskami či procedúrami, ktoré vychádzajú z vedecky preukázaných benefitov konkrétnych potravín či rastlín, môžete tiež pomáhať vašej koži. Napríklad osvedčenými ingredienciami na zvýšenie jasu kože je napríklad zelený čaj, moringa (z tzv. stromu života) či korenie kurkuma, ktoré sa často používa najmä v thajskej a indickej kuchyni.

Hoci všetky uvedené je možné konzumovať, s kurkumou si môžete za pomoci medu a cukru urobiť napríklad píling, ktorý rozžiari pokožku. Pri zelenom čaji je zase možné urobiť zábaly alebo relaxačné obklady pre pleť z vylúhovaného odvaru.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #strava #pokožka #jas

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...