Týmto mýtom o holení už neverte!

Poďme spolu porozbíjať niektoré z najväčších mýtov o kráse. Dnes je na zozname jedna z najvytrvalejších mylných predstáv o holení!

29.06.2020 11:00
holenie, vaňa Foto:
Staré dobré mokré holenie nespôsobuje, že sú naše chlpy hrubšie, avšak rýchlo sa znova objavia.
debata

Spomínate si ešte na deň, kedy ste si prvýkrát holili nohy? Tiež vás od toho odhovárali, vraj „porastú a budú tmavšie a hrubšie!“

Narastú po holení hrubšie chlpy?

Odpoveď znie jasne: Nie. Holenie chlpov, a je jedno, na ktorých miestach, nespôsobuje, že budú silnejšie, tmavšie alebo že začnú rásť rýchlejšie. Všetky tieto faktory určujú vaše gény. Ak máte hrubé chlpy na nohách, na vine nie je ani strojček, ani žiletka. Keď sa holíte, odstraňujete chlpy len z povrchu kože. Aj keď máte po holení hladkú pokožku bez chĺpkov, stále sa pod ňou skrýva niekoľko milimetrov chlpov. Takže ostávajú, iba ste ich skrátili.

Prečo pôsobia chlpy po holení tmavšie a hrubšie?

Aj keď sme už mýtus objasnili, prečo vyzerajú naše chlpy po holení tvrdšie ako predtým? Je to podobné rozštiepenému účesu, ktorý odrazu dostane svieži strih. Niečo sa udeje. Keď sa oholíme, odrežeme chlp v určitom uhle. A on má odrazu jemnú hranu, preto často pôsobí tmavo a pevne.

Ako holiť, aby chlpy neboli hrubé?

Staré dobré mokré holenie nespôsobuje, že sú naše chlpy hrubšie, avšak rýchlo sa znova objavia. Voskovanie alebo cukrová pasta v skutočnosti vytiahnu chĺpky s korienkom a spôsobia, že chĺpky rastú menej a sú tenšie. Tento efekt má aj odstraňovanie laserom, táto metóda je však podstatne drahšia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #gény #laser #holenie #chlpy #žiletka #cukrová pasta #korienok

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...