Sandále na leto 2020! Toto sú 4 trendové hity, k nim máme 20 inšpirácií

Bez topánok si asi nedokážeme predstaviť bežný deň. Väčšina z nás by bez nich neodišla z domu.

25.06.2020 07:00
debata
Sandále na hrubšej platforme, výrazné remienky... Foto: Fotocredit: HUMANIC Fotograf: Juanita Romero Stylista: Jessica Klimach
Sandále na hrubšej platforme, výrazné remienky či sandále na spôsob otcovských nazúvačiek. Aj to sú trendy tohto leta. Vizuál Humanic. Sandále na hrubšej platforme, výrazné remienky či sandále na spôsob otcovských nazúvačiek. Aj to sú trendy tohto leta. Vizuál Humanic.

Mnohí ich využívame aj pri nosení v domácnosti, či už v podobe papúč, alebo športových šlapiek a sandál. A práve sandále sa dostávajú k slovu aj v aktuálnych týždňoch.

Letné mesiace sú obdobím, keď konečne môžete voliť aj obuv iba čiastočne zahaľujúcu chodidlo. Nosia sa sandále na bosých nohách (teda, ak nemáte slabosť pre českú klasiku v podobe ponožiek do sandál) a prístup k ich výberu stavia nielen na komforte a funkčnosti, ale aj trendovosti.

Sandále na platforme Liu Jo, info o cene...
Sandále na platforme Kurt Geiger London,...
+18Sandále na platforme Kate Gray, predáva Humanic...

Na leto 2020 sa mnohí výrobcovia obuvi riadili rovnakým pravidlom a využili nastavené trendy v sandálovej obuvi od veľkých mien. Hoci nikomu nebudete prekážať, ak siahnete po obľúbenej a trendom nepodliehajúcej klasike, v prípade chute na trošku experimentu či štýlovom experimentovaní môžete skúsiť aj nasledovné:

Tatkovské sandále

Volajú ich aj „dad sandals“ a je jasné, čo je dôvod. Ide väčšinou o šlapky alebo sandále na klasickej plochej podrážke, ktoré pripomínajú obuv vášho otca spred pár desaťročí. Dominantou je často výrazné pracka alebo dve, tvarovanie obuvi je výrazné a pripomína variáciu na pánske papuče. Súčasťou tohto trendu sú však aj sandále na látkových či tkaných remienkoch, zvyčajne na plastovej podrážke.

Nazúvacie flip-flopové sandále na podpätku... Foto: archív značky
misguided29 Nazúvacie flip-flopové sandále na podpätku Misguided, predávajú sa za 29 eur.

Športové „flat-formy“

Výraz platformy asi dobre poznáte z módneho slovníka obuvi. Flat-forma nie je len slovnou hračkou, ale aj odkazom na obuv na hrubšej (platformovej) podrážke. Základom je, že podrážka zostáva plochá, no často je tvarovaná, pôsobí až futuristicky a zvyčajne je kontrastná ku zvyšku obuvi. Tej nechýbajú športové prvky v podobe suchých zipsov, farebných remienkov či reflexných alebo trblietavých prvkov.

Gladiátorské sandále

Letná klasika, ktorá zas a znovu dostáva priestor. Sandále či dokonca lodičky so šnurovaním okolo priehlavku a členku sú veľmi populárne, o čom svedčí aj prehľad týchto trendov topánok na podpätku – v prípade gladiátorov zostáva zachovaná estetika obuvi bojovníkov z čias starovekého Ríma. Remienky, vybíjanie, šnurovanie – do boja môžete vyraziť do ulíc mesta či na mestskú pláž.

Sandále na platforme Kurt Geiger London,... Foto: archív značky
Sandále na platforme Kurt Geiger London, predávajú sa za 157 eur. Sandále na platforme Kurt Geiger London, predávajú sa za 157 eur.

Flip-flopy na podpätku

Jeden z najodvážnejších, ale povedzme si pravdu, aj najmenej pohodlných trendov tohto leta. Nosia sa nazúvacie šlapky na podpätku, ktoré držia nohu len pomocou dvojice remienkov spojených v strede topánky. Kým na pláži si to so žabkami s dvoma plastovými remienkami medzi prsty dokážete predstaviť bez problémov, na túto variáciu „žabiek“ treba odvahu, ale aj pevný krok. Ale na nohe vyzerajú fakt úžasne!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #obuv #trend #sandále #čo sa nosí #leto 2020

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...