Čas na poriadny pleťový reparát! Alebo 10 tipov, ako opraviť vašu pokožku...

Niekedy si naša pleť skrátka zaslúži ukážkovú "opravu". Nie, nebojte sa, nikto vás nebude mazať olejom alebo rozoberať na súčiastky. Treba si len vybrať dobrú kozmetiku.

24.06.2020 07:00
žena, pokožka, problém Foto:
Ako zvládnuť "opravu" kože?
debata

Najčastejšími problémami ženskej pleti je dehydratácia, začervenanie, ale aj citlivá a jemná koža, ktorá ľahko reaguje na akýkoľvek problém. Opomínať netreba ani starnutie, ktoré prebieha, konieckoncov, v prípade uvedených problémov, rýchlejšie.

Práve pre takúto pokožku sú teda určené prípravky, ktoré už z názvu napovedajú o svojich hlavných funkciách. Ak sa v ňom skrýva slovko „repair“ (z angličtiny opraviť) alebo renew (obnoviť), je to azda nad slnko jasnejšie.

Samozrejme, aj v tomto prípade sa jednotlivé produkty môžu líšiť. Niektoré sú určené napríklad na drobné jazvičky, iné pomôžu spáleným miestam od slnka a ďalšie zase sľubujú „reparovanie“ počas noci, aby ste sa ráno zobudila so sviežim, oddýchnutým lookom a jasnejším tónom pokožky so zjemnenými vráskami.

Regeneračný tónovací krém The Reparative Skin...
Krémová maska Melt-in Repairing Mask od...
+7Jemná antibakteriálna hmla v spreji Molecular...

Reparačné prípravky často obsahujú látky, ktoré sa blížia svojou funkciou aj koncentráciou k aktívnym látkam výrobkov z lekárne. Niekedy to však môže byť len výťažok vzácnych olejov či rastliny, ktorej sila bola preukázaná vedcami za roky výskumu.

My sme pre vás vybrali desiatku tipov, s ktorými môžete „opraviť“ vašu pleť počas leta, za pár týždňov, alebo dokonca na počkanie. Nech sa páči, pozrite si ich v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pokožka

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...