Nový reštart podľa Fendi? Slávny ateliér priniesol spojenie luxusu a hudby

Módny svet dostal s pandémiou koronavírusu stopku. Nájsť cestu, ako priniesť klientom a svetu svoju víziu určite nie je pre mnohé značky jednoduché. Taliansky módny dom Fendi našiel skutočne netradičnú cestu.

22.06.2020 17:00
debata
Huslistka Anna Tifu počas východu slnka v rámci... Foto: FENDI
Huslistka Anna Tifu počas východu slnka v rámci vystúpenia Fendi Renaissance Anima Mundi. V priestoroch Palazzo della Civiltà. Huslistka Anna Tifu počas východu slnka v rámci vystúpenia Fendi Renaissance Anima Mundi. V priestoroch Palazzo della Civiltà.

Značka so sídlom a pôvodom v metropole Talianska, v Ríme, sa prihovorila svetu, svojim klientom a fanúšikom unikátnym spojením hudby, módy a symboliky s nádejou v lepšiu budúcnosť. Stalo sa tak v sobotu 20. júna, keď Fendi priniesla na svojich oficiálnych kanáloch výnimočný koncertný zážitok Fendi Renaissance Anima Mundi, o ktorý sa postarala huslistka Anna Tifu spoločne s orchestrom Academia Nazionale di Santa Cecilia.

Počas troch vstupov, pri východe slnka, na poludnie a pri západe slnka znel z priestorov Pallazzo della Civilta v Ríme Antonio Vivaldi, konkrétne časť jeho eposu Štyri ročné obdobia. Anna Tifu vystriedala tiež pri tejto príležitosti tri nádherné kreácie z ateliérov Fendi a ich línie haute couture.

Husľová virtuózka Anna Tifu počas poludňajšieho...
Huslistka Anna Tifu počas východu slnka v rámci...
+5Huslistka Anna Tifu počas východu slnka v rámci...

„Chceli sme, aby toto bolo moment našej renesancie, znovuzrodenia, prepojený na náš domov, naše rímske korene a oslavujúc majstrovstvo našich dielní rovnako ako umenie Academie,“ uviedol vo vyhlásení pre média šéf značky Fendi Serge Brunschwig.

„Táto akadémia je jednou z najprestížnejších vo svete a my sme tu objavili prepojenie s majstrovstvom našich ateliérov a kreativitou. Bola to odvážna myšlienka, pretože niečo podobné sa ešte nikdy neudialo. Ale vytvorili sme niečo spoločne a podelili sa o platformu a pomohli jeden druhému k reštartu,“ komentoval Brunschwig netradičný koncert, ktorý má byť odpoveďou na súčasný stav (nielen) módneho sveta po pandémii koronavírusu.

zväčšiť Husľová virtuózka Anna Tifu (v strede) počas... Foto: FENDI
Husľová virtuózka Anna Tifu (v strede) počas vystúpenia Accademia Nazionale di Santa Cecilia v rámci vystúpenia Fendi Renaissance Anima Mundi. Husľová virtuózka Anna Tifu (v strede) počas vystúpenia Accademia Nazionale di Santa Cecilia v rámci vystúpenia Fendi Renaissance Anima Mundi.

Napriek tomu, že mnoho krajín začalo uvoľňovať prísne opatrenia, stále nie sú povolené akcie s vysokým počtom návštevníkov a to sa dotýka aj takých udalostí, akými boli týždne módy. Je jasné napríklad, že milánsky týždeň pánskej módy bude mať len pánsku podobu. V druhej polovici júla mala značka prezentovať novú kolekciu haute couture aj toto však pandémia zmenila. Namiesto klasickej prehliadky sa bude Fendi prezentovať virtuálne.

Koncertné vystúpenie v Ríme však zároveň ukázalo aj nový smer vo Fendi, keď sa plány na prezentáciu najbližšej kolekcie presúvajú práve do talianskej metropoly. Podľa avizovaných plánov by sa tu 22. septembra mala uskutočniť špeciálna prezentácia kolekcie na sezónu Jar/Leto 2021 so sprísnenými opatreniami a obmedzeným počtom pozvaných hostí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #hudba #Rím #móda #kolekcia #haute couture #Fendi #Antonio Vivaldi

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...