Na čajovníkový olej sa pomaly zabúda! Je to chyba, ide o malý zázrak

Čajovníkový olej dokáže pri správnom používaní pomôcť pri mnohých problémoch s krásou.

18.06.2020 13:00
akné - prejavy - choroba Foto:
Problémy s vyrážkami? Aj tu môže pomôcť čajovníkový olejček.
debata

Olejček pochádzajúci z ďalekej Austrálie by mal byť súčasťou každej domácnosti. Čo sľubuje a aké je jeho využitie? Pre čo najlepšie účinky je však dôležité, aby ste vždy siahli po čistom prírodnom olejčeku bez prísad.

Čajovníkový olej proti lupinám

Olejček podporuje krvný obeh pokožky hlavy a ničí baktérie. Okrem toho reguluje tvorbu mazu na hlave a vlasy sa menej mastia. Najlepšie je, ak si do šampónu, ktorý používate, pridáte pár kvapiek oleja z čajovníka, pretože mnohé výrobky môžu často obsahovať prísady, ktoré znižujú účinnosť čajovníkového o­leja.

Olej z čajovníka proti vyrážkam

Čajovníkový olej má tú vlastnosť, že pokožku zľahka vysušuje. Je tiež antibakteriálny a antiseptický – ideálna kombinácia na boj proti akné. Esenciálny olej naneste v malom množstve priamo na pupienky a či začervenané zapálené miesta na pokožke vatovým tampónom. Ale buďte opatrná: Nepoužívajte tinktúru na celú plochu tváre – len na postihnuté miesta. Najlepšie je aplikovať olej pred spaním – nasledujúce ráno bude problém, ktorý vás na pokožke trápil, vyzerať lepšie.

Starostlivosť o ruky a nohy

Vďaka svojmu antiseptickému účinku je čajovníkový olej perfektný ako domáci liek na rôzne povrchové zápaly a kožné ochorenia. Môžete ho použiť ako na prevenciu, ale aj v prípade, že vás už trápi pleseň na nohách. Ak máte plesňou postihnuté nechty – naneste opäť čajovníkový olej na postihnuté miesto na vatovom tampóne, ale prelepte ho aj rýchlo-obväzom – nechajte pôsobiť cez noc. Ale kvapky oleja pridajte aj do kúpeľa na nohy – má dezinfekčný účinok, zabraňuje infekcii plesňami a takisto zmierňuje potenie nôh. Olej pomôže pri jemných záderoch na rukách, vďaka oleju sa vyhnete následným zápalom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #akné #pokožka #čajovníkový olej #pleseň #problematická pokožka

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...