Mastný film, suchá koža či pigment? Solárna ochrana zvládne aj iné problémy

Ochrana pokožky pred slnkom je vysoko aktuálna. Nielen v lete, no obzvlášť práve počas teplejšej časti roka. Niekedy ju ignorujeme, lebo sa bojíme, že nám spôsobí viac problémov.

21.06.2020 08:00
Vlasom dáva zabrať slnko aj morská voda či voda... Foto:
Možno sa nevydáte tak skoro k moru. Ale chrániť pokožku pred slnkom by ste mali.
debata

Áno, pokožka je rôzna a každá reaguje na opaľovacie prípravky inak. Každá má tiež špecifické potreby, ktoré ešte pred pár rokmi nebolo ľahké uspokojiť s klasickou ponukou opaľovacích prípravkov. Faktom však je, že posledné roky laboratórnych výskumov a tiež zisťovania potrieb spotrebiteľa podnietili jednotlivých výrobcov v inováciách.

Dnes už dokážete nájsť opaľovací prípravok s vysokou úrovňou ochrany, ktorý zároveň v sebe nesie benefity ošetrujúceho produktu zameraného cielene na konkrétny problém. Medzi tie najčastejšie patrí napríklad mastná pleť. Pocit mastnej pokožky a upchatých pórov, či nadmerného lesku, ktorý so sebou nanášanie opaľováku prináša, rieši väčšina spotrebiteľov.

Zmatňujúci ochranný krém Capital Soleil...
Ochrana proti slnku s omladzujúcim účinkom a...
+7Telový sprej na opaľovanie Suncare Body Mist od...

Aj preto sa posledné roky objavujú na trhu napríklad zmatňujúce produkty, ktoré zabezpečujú kontrolu mazu v koži a eliminujú vznik lesklých mastných miest na tvári.

Ženy, ale aj mnohí muži aj dlho po prekročení tínedžerského veku čelia tiež problémom s aknóznou pokožkou. V tomto prípade je dôležité vyberať si produkty s ľahkou textúrou, ktorá sú zároveň vhodné na citlivú pleť. Práve senzitívna koža je posledné roky veľkým problémom populácie a tak sa celkom automaticky snažia vedci v inováciách upriamiť pozornosť na dobrú toleranciu krémov či emulzií samotnou kožou.

Zo zoznamu nemožno vynechať ani dehydratáciu pleti (často súvisiacu s predčasným starnutím). Práve s jej hydratovaním má totiž problém vysoký počet žien aj mužov. Okrem výberu správneho denného krému čí séra je teda nutné vybrať si aj ten správny opaľovací prípravok. Väčšina z nich je obohatená napríklad o výťažky z olejov či napríklad aloe vera, ktoré pomáhajú udržiavať v pleti vodu aj v horúcich chvíľach na slnku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #problémy #pokožka #solárna ochrana #cielená starostlivosť

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...