Zabudnuté svadobné šaty švédskej princeznej! Korzetový model vás uchváti

Švédska princezná Madeleine sa sa za amerického bankára Christophera O'Neilla vydala v roku 2013 v Štokholme.

13.06.2020 08:00
debata (1)

Madeleine mala na sebe svadobné šaty so štvormetrovou vlečkou, ktoré navrhol módny návrhár Valentino. Závoj nevesty mal až šesť metrov. Dychberúce šaty boli vyrobené z hodvábnej organzy v kombinácii so chantilly čipkou, ktoré jej jemne odhaľovali ramená. Účes nevesty zdobila nádherná diamantová tiara, ktorú princezná dostala do daru k osemnástim narodeninám. Kráse nevesty sa prizeralo 500 hostí, ktorí boli pozvaní na obrad. Slávny návrhár bol takisto jedným z prominentných hostí, ktorý sa na kráľovskej svadbe zúčastnil.

Švédska princezná Madeleine sa  za amerického... Foto: SITA/AP, Erik Martensson
Madeleine Švédska princezná Madeleine sa za amerického bankára Christophera O'Neilla vydala v roku 2013 - na sebe mala svadobné šaty z dielne Valentina.

Princezná Madeleine však veľkolepý model neskôr vymenila za iný a na následnú svadobnú recepciu, ktorá sa konala v paláci Drottningholm, prišla v šatách z „iného súdka“. Drottningholm je kráľovský letný zámok nazývaný aj Versailles severu, postavený na ostrove Lovön v jazere Mälaren na predmestí Štokholmu.

Švédska princezná Madeleine sa  za amerického... Foto: SITA/AP, Leif R Jansson
Madeleine Švédska princezná Madeleine sa za amerického bankára Christophera O'Neilla vydala v roku 2013 - na sebe mala svadobné šaty z dielne Valentina.

Na recepciu nevesta zvolila takisto kúsok z dielne Valentina. Išlo o nádherný a výsostne ženský model s korzetovým vrchným dielom, ktorý bol zdobený množstvom drobných perličiek s tylovou sukňou. Šaty boli ešte doplnené saténovou mašľou. „Druhá nevestina voľba“ – šaty od Valentina – boli vystavené v paláci v Štokholme v roku 2016 na výstave s názvom ‚Royal wedding dresses 1976–2015 Exhibition‘. Hoci sa týmto šatám v deň svadby venovala menšia pozornosť ako šatám, ktoré mala nevesta počas obradu a zostali akosi „zabudnuté“, rozhodne stoja za pripomenutie.

Svadobné šaty z dielne Valentina - princezná... Foto: Profimedia
madeleine Svadobné šaty z dielne Valentina - princezná Madeleine v nich prišla na svadobnú recepciu po obrade.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #Švédska princezná Madeleine

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...