Do dúhových farieb! Otvorenú myseľ odhalia aj šaty či doplnky, tu sú

V slovenskom parlamente možno niet veľa pochopenia pre menšiny, ale slovenské ulice by mohli byť zhovievajšie. Patríte k tým, ktorí sa neboja vyjadriť spolupatričnosť a podporu? Potom voľte dúhové farby.

17.05.2020 08:00
debata (5)
Dizajnérka Donatella Versace na zábere z leta... Foto: SITA/AP, Greg Allen
Dizajnérka Donatella Versace na zábere z leta 2019 v tričku vlastnej značky s dúhovými motívmi sŕdc. Dizajnérka Donatella Versace na zábere z leta 2019 v tričku vlastnej značky s dúhovými motívmi sŕdc.

Práve dúha a jej pestrosť je roky symbolom oslavy rôznorodosti a tiež farbou, ktorá sa často objavuje na pochodoch hrdosti podporujúcich komunitu LGBTI+. Pracujú s ňou však aj rôzne módne či dizajnové značky, známi dizajnéri aj odevné firmy s masovejším zásahom.

Cieľ je jasný – vyjadrenie podpory a zároveň často aj firemných štandardov akceptácie rôznorodosti a podpory rovnosti pre všetkých.

Dámske tielko s dúhovým motívom. Predáva Urban...
Nákupná taška Strostomma od Ikea v limitovanej...
+13Luxusné lodičky Christian Louboutin. Predáva...

Nedeľa 17. mája je Medzinárodný deň proti homofóbii, transfóbii a bifóbii a keďže tento rok sa aj pre pandémiu koronavírusu väčšina „pride“ pochodov na podporu LGBTI+ neuskutoční, môžete to skúsiť inak. S dúhou!

Či už je reč o tričku, teplákoch, šiltovke alebo dáždniku či nákupnej taške. Výber ako zapojiť dúhový motív do svojej garderóby je pestrý. Ostáva už len trošku experimentovať a niekedy tiež mať aj trochu odvahy.

Veríme, že medzi čitateľkami a čitateľmi rubriky Žena.pravda.sk je odvážnych (a otvorených ľudí) dosť. My vám ponúkame aj inšpiráciu na štýlový bonus, ako sa vyjadriť.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #menšiny #móda #pride #trend #podpora #Deň proti homofóbii #homofóbia #dúha

+ Ak potrebujete odbornú pomoc, obráťte sa na odborníka.
Plňte si svoje sny nech to stojí čo to stojí, peniaze...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....