Čipkovaná sezóna sa práve začína! Skúste horúci trend, máme 20 tipov

Nie je to žiadna novinka. Čipka si aj tento rok našla cestu do dámskych šatníkov. Oslavovali ju luxusné značky, nešliapnete s ňou vedľa ani vy.

13.05.2020 07:00
debata
Čipkované šaty H&M. Predávajú sa za... Foto: archív značky
Čipkované šaty H&M. Predávajú sa za 79,99 eura. Čipkované šaty H&M. Predávajú sa za 79,99 eura.

Počas prezentácií kolekcií na jar a leto 2020 sa pred pár mesiacmi dizajnéri blysli niekoľkými stopercentne čipkovanými lookmi. Objavili sa u značky Loewe či Alexander McQueen, siahla po nich aj Isabel Marant a už tradične aj Gucci.

Zjednocujúcim prvkom v tomto prípade bola snehobiela farba či telové tóny a tiež výraznejšia štruktúra tkaných čipkovaných vzorov. Namiesto jemnej francúzskej čipky sa k slovu omnoho viac dostávala čipka v duchu broderie anglais, guipurskej čipky, háčkované čipkované materiály či technika spojenia čipky s makramé.

Čipkované šaty Adrianna Papell, predávajú sa za...
Čipkované šaty H&M. Predávajú sa za 79,99 eura.
+17Čipkovaná dámska blúzka Abercrombie & Fitch....

Ponuka obchodov s odevmi dostupnými aj bežným ženám však tiež nezaváhala a do ponuky priniesla množstvo čipkovaných odevov. Popri tradičnej (v lete veľmi obľúbenej) bielej nechýbajú výraznejšie farebné tóny ako ružová, žltá či červená alebo zelená. K nim sa potom pridávajú pastelové odtiene a večne populárna čierna.

Čipka sa tiež často spája s flitrami, jemnou výšivkou alebo napríklad strapcami, čím sa ešte viac posilňuje akoby „boho“ štýl jednotlivých odevov, ktoré z nej vznikli. Ak chcete byť skutočne trendy a máte dostatok odvahy, pokojne si toto leto oblečte braletkový podprsenkový top. Nie pod tričko, ale ako kus regulérneho odevu. Ale namiesto práce si tak vyrazte radšej len na prechádzku alebo na drink počas letného večera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #šaty #móda #trend #čipka

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...