Bez saka ani krok! Či na jar alebo v lete, toto je 20 kúskov, ktorými zabodujete

Cesta do práce, víkendová prechádzka či večerná návšteva mesta. Aj napriek obmedzeniam sa už vraciame pomaly k bežnému životu. A do neho rozhodne patrí dámske sako!

12.05.2020 07:00
debata
Sako je právoplatnou súčasťou dámskeho šatníka... Foto: archív značky
Sako je právoplatnou súčasťou dámskeho šatníka na jar aj v lete. Vizuál Mohito. Sako je právoplatnou súčasťou dámskeho šatníka na jar aj v lete. Vizuál Mohito.

S týmto kúskom oblečenia sa spája mnohým ženám skôr pracovný úbor, najmä posledné roky však ukázali, že sako sa dá nosiť na viacero spôsobov. Môže pôsobiť uvoľnene, priam športovo, môže byť sexy a zvodne (ak si ho oblečiete napríklad len na podprsenku) a rovnako ho dokážete využiť na pracovisku ako pri výlete do mesta.

Pri výbere jarných a letných sák sa môžete držať obľúbených pravidiel, ktoré platia už niekoľko sezón – pastely či výrazné farby, uvoľnená silueta, ležérnejší strih bez vypchávok a vypasovania, či napríklad potlače alebo materiály ako ľan a žakar.

Dámske prúžkované sako Liu Jo. Info o cene...
Dámske sako s florálnym motívom Mohito. Info o...
+18Dámske sako bez zapínania F&F. Info o cene...

To všetko bude fungovať, ak to skombinujete s obľúbenými odevmi a so zreteľom na prednosti vašej figúry. Letné saká a blejzre sa dajú nosiť napríklad v kombinácii s džínsami či šortkami, čím dostávajú práve športovejší a mestskejší mladistvý nádych.

V mixe so šatami či sukňou vzniká zaujímavá kombinácia mestskej elegancie. A keď si na to trúfnete, pokojne môžete letným sakom doplniť legínsy s elastickým body, pridáte lodičky a zahráte sa na slovenskú Kim Kardashian.

Vybrali sme pre vás 20 tipov. Nájdete ich v našej galérii vyššie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #móda #JAR #trend #sako #dámske sako

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...