Skutočný zázrak pre unavené vlasy? Vyskúšajte píling, toto sú jeho benefity

Zdá sa vám, že po týždňoch domácej izolácie sú už vaše vlasy v skutočne úbohom stave? Chýba lesk, vyzerajú mastne, lebo ste im nevenovali toľko pozornosti ako počas bežných pracovných dní? Alebo sa nebodaj sušia a tvoria v nich lupiny.

07.05.2020 15:00
Starostlivosť o vlasy by mala byť efektívna. Foto:
Starostlivosť o vlasy by mala byť efektívna.
debata

Áno, všetko toto je veľmi reálne. A ak sa aj vyhnete výslovne špecifickým problémom s vlasmi, klasické starosti v podobe otázok, prečo pôsobia tak unavene, bez objemu alebo splihlo, môžu byť práve v týchto dňoch na mieste.

Odpoveď odborníkov znie jasne, pri starostlivosti o vlasy veľmi často zabúdame na samotnú vlasovú pokožku. Pritom práve jej stopercentný stav je aj základom pre žiarivé a zdravé vlasy. Ako riešenie vám možno ako prvé napadne kvalitný šampón. Určite zohráva dôležitú úlohu. Ale zamyslela ste sa niekedy nad tým, že vlasovú pokožku môžete ošetriť podobne ako tú na tvári – pomocou pílingu. Samozrejme, určeného práve na vlasy.

Vlasový píling Cleansing Purifying Scrub with...
Vlasový píling Instant Exfoliating Scalp Scrub...
+3Exfoliačný vlasový čistiaci prípravok Deep...

Pomocou takýchto prípravkov sa prečisťuje vlasová pokožka, či už ju trápia lupiny, suchšie miesta alebo naopak, ak mastnie a zanáša sa mazom. Prípravky pomáhajú tiež pri čistení vlasov od chemických substancií z iných produktov a často pripravujú vlasy na farbenie alebo len na nanesenie výživnej masky či balzamu.

Ak máte pocit, že vaše vlasy melú z posledného, skúste to práve s vlasovým pílingom. Okrem oživenia a dôkladného vyčistenia sa určite dočkáte aj väčšieho objemu vo vlasoch, žiarivejšej a zdravšej podoby.

A čo sa týka aplikácie, nasledovať treba, samozrejme, inštrukcie jednotlivých výrobcov, no pravidlá sú v zásade veľmi podobné. Vlasovú pokožku mokrých vlasov masírujte jemnými krúživými pohybmi a produkt nechajte pôsobiť zhruba 5 až 10 minút. Následne opláchnite a postupujte s ďalšími prípravkami vlasovej starostlivosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #zdravie #píling #ošetrenie #jas #vlasová pokožka

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....