Dôležitý krok, ktorý pri vytláčaní uhrov ignorujete

Sotva je niečo uspokojivejšie, ako si stiahnúť čistiace pleťové náplaste a pozrieť sa na výsledok. Prúžok vytiahol všetku špinu. Bodka však ostáva. Čo ste zanedbali?

07.05.2020 11:00
uhry, komedony, akné Foto:
Niektoré čierne bodky ostávajú mimoriadne odolné.
debata

Nežiadúci „hostia“ sa na našej pokožke objavia zas a znova. Reč je o malých čiernych bodkách, ktoré sú známe pod odborným názvom „komedóny“. Vytlačiť ich síce nie je umenie, ale ak chceme zabrániť zápalu, mali by sme to radšej nechať na profesionálov. Veľkými pomocníkmi však môžu byť náplaste alebo masky, ktoré z pokožky vytiahnú všetky usadeniny, nečistoty a čierne bodky.

Dve príčiny

Niektoré čierne bodky však ostávajú mimoriadne odolné. Môže to mať dve príčiny. Možno nejde o klasickú čiernu bodku – v takom prípade by ste mali radšej navštíviť dermatológa.

Krok, na ktorý nezabudnite:

Druhou príčinou môže byť nedostatočná príprava pred čistením. Ak je vaša pokožka príliš suchá, bude odstraňovanie komedónov ťažšie. Parný kúpeľ alebo horúca sprcha môžu tento problém vyriešiť. Prírodné oleje, ako aj kožný max sa pri vysokej teplote „roztopia“, čo vám podstatne uľahčí prácu pri čistení pórov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pokožka #náplasť #komedony #póry #parný kúpeľ

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...