Kvety, bodky či mozaika? Toto je 6 vzorov, ktoré musíte mať v šatníku na leto

Aj vy milujete vzory? Letné počasie doslova vyzýva k tomu, aby ste si nejaké na seba obliekli. A hoci do leta ešte pár týždňov zostáva, pripraviť sa nikdy nie je na škodu.

30.04.2020 13:00
debata
S prúžkovanými vzormi nešliapnete vedľa. Vizuál... Foto: archív značky
S prúžkovanými vzormi nešliapnete vedľa. Vizuál H&M Conscious Exclusive. S prúžkovanými vzormi nešliapnete vedľa. Vizuál H&M Conscious Exclusive.

Letné mesiace bývajú plné vzorov, niektoré sa opakujú každoročne, niektoré vystrelia a sú hitom sezóny. Ak túžite nasledovať trendy, potom by ste mali vedieť, že nasledujúce „printy“ na šatách budú horúcou vychytávkou, korona-nekorona! Takže, na čo sa pripraviť?

Masívne kvety

Florálne motívy sú letným inventárom, tentoraz však namiesto drobných kvietkov a romantiky úraduje maximalizmus. Výrazné kvetiny, masívnejšie obrazce, žiarivá farebnosť. Či už ide o potlač ruží, pivónií, ľalií alebo napríklad kvetov orchidey.

Bodky

Aj toto je vlastne úplná klasika. V lete sa zvykli nosievať vo všemožných farebných variáciách – ale po časoch korony má svet chuť poľaviť, zjednodušiť veci okolo nás. A čo by mohlo fungovať lepšie ako klasický čierno-biely bodkovaný vzor. Nech už má priestor biela, alebo čierna, stavte na drobnejšie a tým pádom nežnejšie bodky.

Šaty s prúžkovaným vzorom H&M Concsious...
Vzorované košeľové šaty Reserved s džungľovým...
+4Šaty s bodkovaným vzorom Mohito. Predávajú sa...

Džungľa v zelenom

Variácie zelených potlačí vychádzajú z trendu popularity zelených tónov vo všeobecnosti. Nosiť sa budú šaty s potlačou výrazných palmových listov či listov exotických rastlín. Zelená sa skvelo kombinuje s tónmi žltej, ale v podkladoch sa objaví aj čierna, biela či napríklad fialová s modrou.

Prúžky

Opäť obľúbená klasika, opäť trošku inovovaná. Tentoraz sa od námorníckych prúžkov presúva pozornosť skôr k prúžkovaným vzorom s etnickým a „boho“ charakterom. Nosia sa šaty, ktoré pripomínajú kaftany a tuniky, prúžky sú hrubšie a na telových podkladoch, ktoré nesú v sebe prírodný nádych.

Vzorované košeľové šaty Reserved s džungľovým... Foto: archív značky
Vzorované košeľové šaty Reserved s džungľovým zelenožltým motívom. Vzorované košeľové šaty Reserved s džungľovým zelenožltým motívom. Predávajú sa za 39,99 eura.

Mozaika

Cestovať sa toto leto možno ešte nebude môcť, tak si skúste aspoň vyvolať trochu dovolenkovej atmosféry – napríklad na mozaikových podlahách či pri vitrážových mozaikách historických budov. Tieto vzory sa pretavili aj do potlačí na šatách, ide o pokračovanie trendu, ktorý nastavila ešte minulý rok značka Fendi.

Batika

Nie celkom s nádychom uvoľnenej atmosféry hippies éry, skôr abstraktnejšia, pripomínajúca rozpíjajúce sa farby v papieri, ktorým sa však stáva látka. Tento vzor je na pohľad príťažlivý, elegantný a neprehliadnuteľný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #móda #trend #vzor

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....