Nádherné obočie po domácky? Zvládnete to aj sama, prečítajte si naše tipy

Možno je to len otázka pár týždňov a konečne sa dočkáte otvorenia obľúbeného kozmetického salónu.

28.04.2020 13:00
obočie Foto:
Ako sa postarať o obočie, ak nie je po ruke obľúbená šikovná kozmetička?
debata

Jednou zo služieb, ktorú využíva množstvo žien, je aj starostlivosť o obočie. Ak ste zvyknuté na ruky profesionálov, domáca opatera sa môže javiť poriadne náročná.

Vďaka trendu hustejšieho obočia, ktorý sa pred pár rokmi presadil s kráskami ako Cara Delevingne, je situácia momentálne určite lepšia. Ženy, mladšie aj tie staršie skrátka netrhali obočie ako divé a tak s hustejším „porastom“ dokážu aj lepšie pracovať.

Samozrejme, ak sa o obočie stará pravidelne profesionál, môže sa vám zdať, že jednotlivé úkony rozhodne nebudú také jednoduché. Trhanie obočia je aktivita, ktorú skôr či neskôr vyskúša každá žena. V tomto prípade teda treba len trpezlivosť, opatrnosť a šikovnú (a pevnú) ruku. Odborníci radia, že veľmi dôležité je aj tá správna pinzeta na obočie.

Niekomu vyhovuje jemne zrezaný okraj, inej dáme zase klasický rovný koniec dvojice „vidlíc“, ktorými treba jednotlivé chĺpky uchopiť. Väčšina odborníkov pre domácu úpravu obočia odporúča dobrú pinzetu. S ňou jednoduchšie uchopíte jednotlivé chĺpky a vytrhnite ich bez toho, aby ste narušili prirodzený tvar obočia.

Niekedy je nutné obočie aj „pristrihnúť“ – ide najmä o prečnievajúce chĺpky. Na to sa zíde skutočne dobré (a ostré) klieštiky na nechty. Prejdite prstom po obočí v protismere rastu chĺpkov a „odcvaknite“ tie, ktoré vyčnievajú nad vlasovú líniu obočia. Robte tak viackrát a vždy zopakujte pohyb v protismere, aby ste odhalili len chĺpky, ktoré sú dlhšie a treba ich skrátiť.

Výhodou karantény je, že ak by ste sa pomýlili, obočie vám stihne dorásť. Ale výhodu v tom objavíte aj bez upravovania. Práve tieto dni totiž môžete nechať obočie dlhšie bez zásahu. Dorastanie chĺpkov vám totiž odhalí pôvodný tvar (teda, ak ste ho nezdecimovali nešetrným zaobchádzaním či nebodaj tetovaním).

Pri úprave a tvarovaní obočia je základom dobré svetlo, ideálnym pomocníkom je aj zväčšovacie zrkadlo. Ak také nemáte, postačí normálne. Existuje niekoľko odporúčaných postupov, ako vytvarovať oblúk obočia správne. Netreba však zabúdať, že obočie nie je solitérom, ale je súčasťou tváre. Aj preto by ste mali pracovať pri úprave tak, aby oblúk dokonalo korešpondoval s vaším tvarom hlavy, vlasovou líniou a proporciami.

Dobrý tip:
Najprv umiestnite ceruzku zvisle na okraj nosa. Tam, kde zasiahne vaše obočie, je miesto, kde by mal začať oblúk obočia. má začať čelo. Následne ceruzku otočte z nosa na dúhovku – na tomto mieste by mal byť umiestnený najvyšší bod oblúka. A nakoniec sa znova otočte od nosa až po koniec oka a miesto, kde by ceruzka zasiahla obočie, by sa línia obočia mala skončiť. Nezabúdajte, že momentálne už existuje množstvo prípravkov na ošetrenie obočia, či už ide o ceruzky, farebne tónované gély alebo tuše. S nimi docielite výraznejší farebný tón.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #opatera #trhanie #úprava #strih #obočie #farbenie #karanténa

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...