Prečo by sme si mali vlasy šampónovať dvakrát

Vlasy pod sprchu, pridať šampón, vmasírovať ho do vlasov, zmyť, hotovo. Správne? Asi nie... Vlasové stylistky si totiž myslia niečo iné.

27.04.2020 15:00
Starostlivosť o vlasy v zime by sa mala zamerať... Foto:
Pri tradičnej metóde máme tendenciu používať viac šampónu, ako je potrebné.
debata (1)

Špičková britská kaderníčka Ian Florey, ktorá tvorí účesy pre módne prehliadky návrhárov ako Erdem, Roksander Illinic alebo Julian McDonald a vedie jeden z najmodernejších salónov v Londýne, hovorí, že väčšina z nás si umýva vlasy zle. Totiž šampón nanášame len raz.

Viac šampónu, ako treba

„Pri tradičnej metóde máme tendenciu používať viac šampónu, ako je potrebné.“ Jej odporúčanie: Šampónovať dvakrát, ale dávku, ktorú by sme použili na jedenkrát, rozdeliť na dve porcie. Florey pre Independent ďalej uviedla: „Ak chcete silnejšie, žiarivejšie a zdravšie vlasy, navlhčite ich a použite malé množstvo šampónu bez sulfátov. Potom vlasy opláchnite. Potom znova umyte malým množstvom šampónu a znova opláchnite.“

Zlepší kvalitu vlasov

Účinok síce nie je okamžite viditeľný, ale rozdiel v kvalite vlasov bude zrejmý už po niekoľkých týždňoch. Ako dvojité šampónovanie funguje? Prvé umývanie odstraňuje nečistoty ako suchý šampón, zvyšky stylingových produktov a iné. Pri druhom umývaní môžu výživné látky šampónu (proteíny, hydratácia…) prenikať do vlasových vlákien a oživiť vlasy. Podľa Florey by sme však pri každom umývaní nemali použiť viac ako „kvapku šampónu“, ktorá má veľkosť 20 centovky.

S kondicionérom opatrne

Vlasová stylistka nakoniec odporúča: "S kondicionérom pracujte opatrne, používajte hrebeň so širokými zubami a len na dĺžku vlasov, nie na korienky. Inak budú vlasy zaťažené a rovné. Dôležité tiež je, aby ste vlhkosť z vlasov opatrne vytlačili – inak už nebudú látky určené na ošetrenie, také účinné.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #kondicionér #šampón #proteín #korienky vlasov

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...