Svadobné šaty pre Meghan, luxus pre Theronovú: Toto sú naj kreácie Givenchy!

Už niekoľko dní je známe jedno z ďalších veľkých prekvapení módneho sveta. Značka Givenchy sa lúči s kreatívnou riaditeľkou Clare Waight Kellerovou.

24.04.2020 07:00
debata
Princ Harry sa 19. mája 2018 oženil s Meghan... Foto: SITA/AP
princ Harry, meghan Markle Princ Harry sa 19. mája 2018 oženil s Meghan Markleovou. O šaty sa postarala značka Givenchy a kreatívna šéfka Clare Waight Keller.

Keď pred troma rokmi rodená Britka nastúpila do pozície hlavnej dizajnérky slávneho francúzskeho módneho domu s dlhoročnou históriou a odkazom jedného z módnych velikánov Huberta De Givenchyho, mnohí zostali prekvapení. Netrvalo však dlho a Waight Keller potvrdila pozíciu talentovanej módnej autorky, ktorá opäť pozíciu módneho ateliéru nasmerovala k nadčasovej elegancii, sústredila sa na garderóbu pre modernú pracujúcu ženu, do ktorej zapojila prvky pragmatickejšie poňatého romantizmu a popri tom stihla ohúriť vizionárskym spracovaním špeciálnych kolekcií haute couture.

Herečka Gal Gadot v kreácii Givenchy Haute...
Bozk mladomanželov pred Kaplnkou svätého Juraja.
+27Speváčka Rihanna si prevzala špeciálnu cenu...

Azda najviac zarezonovalo meno slávnej dizajnérky, keď v máji roku 2018 obliekla jednu z najsledovanejšách neviest na svete – americko-kanadskú herečku Meghan Markleovú, ktorá sa vydávala za princa Harryho. Módny dom Givenchy stál za podobou očakávanej svadobnej róby, v ktorej prvá členka britskej kráľovskej s afroamerickými koreňmi povedala áno ryšavému Harrymu.

Šaty síce nezožali toľko nadšenia verejnosti ako to bolo v prípade švagrinej Kate – vojvodkyne z Cambridge, ktorej svadobný model vznikol v dielni Alexander McQueen. Nepochybne však očarili svet módnej kritiky a pomohli značke Givenchy ešte viac posilniť svoju pozíciu na módnom trhu.

Dizajnérka Clare Waight Keller po závere... Foto: SITA/AP, Christophe Ena
Dizajnérka Clare Waight Keller po závere prehliadky Givenchy Haute Couture Jar/Leto 2020. Dizajnérka Clare Waight Keller po závere prehliadky Givenchy Haute Couture Jar/Leto 2020.

Kellerovej predchodca Ricardo Tisci budoval popularitu na celebritnej klientele, ktorú zrodili sociálne siete. S britskou dizajnérkou sa však značka opäť vrátila k serióznosti, zrelosti, pre niekoho možno až k prílišnému klasicizmu a pragmatizmu. Na červenom koberci sa však hviezdy ako Charlize Theron, Gal Gadot či Cate Blanchett alebo Rihanna radili medzi najlepšie oblečené dámy sezóny. A to celé tri roky, čo Keller na poste kreatívnej riaditeľky pôsobila.

Jej poslednou kolekciou bola tá, ktorú svet videl ešte počas marcového týždňa módy v Paríži. Meno nástupcu či nástupkyne zatiaľ známe nie je, v našej bohatej galérii si však môžete pozrieť hviezdy a výnimočné modely, ktoré pochádzali práve „z tužky“ Clare Waight Kellerovej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Givenchy #odchod #hviezdy #Clare Waight Keller #vojvodkyňa Meghan

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...