Najštýlovejšie mrchy filmu či televízie! Víťazka neprekvapí a čo ďalšie dámy...?

Štýl z televíznych obrazoviek či filmového plátna prichádza už desaťročia. Ešte od čias nemého filmu sa herečky pred kamerami stávali idolmi bežnej populácie a boli skutočnou inšpiráciou v móde.

21.04.2020 12:00
debata
Herečka Glenn Close ako Cruella de Vil na... Foto: Walt Disney Studios
Herečka Glenn Close ako Cruella de Vil na zábere z filmu 102 dalmatíncov. Herečka Glenn Close ako Cruella de Vil na zábere z filmu 102 dalmatíncov.

Popri ikonách vo všeobecnosti je tu však aj celkom špecifická kategória a to sú filmové či seriálové „mrchy“. Áno, nielen pozitívne postavy majú možnosť byť vzormi. Ba čo viac, niekedy sa práve pri tých negatívnejších postavách kostýmoví dizajnéri omnoho viac hrajú s ich prezentáciou, šatníkom pred kamerami a celkovým vzhľadom. Aj preto sa práve mrchy často stávajú skutočnými vzormi štýlu.

Portál Flawless.org len nedávno urobil prieskum medzi tisíckami online užívateľov, v ktorom sa zameral na hľadanie najštýlovejšieho „zlosyna“ v sukni. Teda negatívnej ženskej hrdinky, ktorá však svojím šatníkom a vzhľadom inšpiruje tisícky ľudí. V prvej trojke sa objavili dve „kultové“ veteránky doplnené jedným nováčikom, respektíve „novickou“.

Herečka Joan Collins v seriáli Dynasty bola... Foto: American Broadcasting Company (ABC)
Herečka Joan Collins v seriáli Dynasty bola tiež vzorom štýlu. Herečka Joan Collins v seriáli Dynasty bola tiež vzorom štýlu.

Reč je o zostave Glenn Close, Joan Collins a Jodie Comer. Toto trio podľa hlasujúcich patrí medzi najštýlovejšie „mrchy“ filmového a televízneho sveta. A s ktorými postavami? Určite nebude ťažké uhádnuť to…

Vôbec najviac hlasov, 26 percent získala Glenn Close ako Cruella de Vil, postava z rodinného filmu 101 dalmatíncov. Jej čiernobiely šatník, množstvo kožušín a démonická úprava jej prisúdili pozornosť aj obdiv najväčšieho počtu hlasujúcich divákov. Closeovej postava sa stala inšpiráciou aj v bežnom živote, značka NARS jej napríklad venovala odtieň rúžu a mnoho celebrít využíva jej inšpiráciu aj pri halloweenskych kostýmoch či priamo vo videoklipoch.

Herečka Jodie Comer ako Villanelle v seriáli Na... Foto: HBO
Herečka Jodie Comer ako Villanelle v seriáli Na muške. Herečka Jodie Comer ako Villanelle v seriáli Na muške.

Za ňou s 24 percentmi nasleduje Joan Collins vo svojej kultovej úlohe Alexis Colbyovej zo seriálu Dynasta. Luxusné šaty so zvýraznenými ramenami, honosné šperky a tupírované účesy so silným líčením tváre – Collinsovú citovali doposiaľ aj mnohí dizajnéri.

Tretie miesto potom prischlo najmladšej v zostave – herečke Jodie Comerovej ako nevypočítateľnej nájomnej vrahyni Villanelle zo seriálu Na muške, ktorého tretiu sériu nedávno odpremiérovala stanica HBO. Jej odevný štýl, hravý, eklektický, démonický aj veľmi ženský ocenilo až 18 percent hlasujúcich.

Speváčka Iggy Azalea ako Cruella De Vil na... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Speváčka Iggy Azalea ako Cruella De Vil na halloweenskom koncerte firmy Vevo. Speváčka Iggy Azalea ako Cruella De Vil na halloweenskom koncerte firmy Vevo.

V prvej desiatke sa potom objavili aj hviezdy ako Meryl Streep (ako Miranda Priestley z filmu Diabol nosí Pradu), Daryl Hannah (ako Elle Driver z filmov Kill Bill) či Angelina Jolie (ako Maleficent z filmov Vládkyňa zla). Celú prvú desiatku si pozrite nižšie. A čo vy, koho by ste za najštýlovejšiu mrchu vybrali sami?

Poradie Meno Postava Film Počet percent
1 Glenn Close Cruella de Vil 101 dalmatíncov 26 %
2 Joan Collins Alexis Colby Dynastia 24 %
3 Jodie Comer Villanelle Na muške 18 %
4 Faye Dunaway Bonnie Parker Bonnie & Clyde 15 %
5 Leighton Meester Blair Waldorf Gossip Girl 15 %
6 Meryl Streep Miranda Priestley Diabol nosí Pradu 10 %
7 Sarah Michelle Gellar Kathryn Merteuil Veľmi nebezpečné známosti 9 %
8 Imelda Staunton Dolores Umbridge Harry Potter a fénixov rád 7 %
9 Angelina Jolie Maleficent Vládkyňa zla 5 %
10 Daryl Hannah Elle Driver Kill Bill 3 %

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #anketa #mrcha #Joan Collins #štýl #Glenn Close #Jodie Comer

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...