Čo s vlasmi v časoch korony? Ostrihať či neostrihať... odhalia vaše tajomstvá

"Myslela som, že si vlasy urobím sama, ale to by bola katastrofa, tak som si ich nechala ostrihať," uviedla chicagská starostka potom, čo z indiskrétnych fotografií vyšla pravda najavo.

17.04.2020 09:00
kaderník, vizáž, oddych, relax Foto:
Služby kaderníckych salónov sú momentálne stále nedostupné vo väčšine krajín sveta. Čo to prináša?
debata

Lori Lightfoot tak priznala, že sa uchýlila k tomu, čo je v časoch koronavírusu privilégiom, píše agentúra AFP. Starostka sa bránila tým, že je ju často vidieť a že kaderníčka na sebe mala pri strihaní rúško. Ale obvinenia z elitárstva, ktorými sa to na sociálnych sieťach len tak hemží, vyvrátiť nedokázala.

Američania, ktorí sú už niekoľko týždňov uzavretí doma, na účes veľmi dbajú, a preto začínajú vykazovať známky nervozity, pokiaľ ide o vlasy. Ich problémy s vlasmi sú pritom v porovnaní s drámami spôsobenými pandémiou smiešne, a tak sa na internete množia vtipy a videomontáže. Avšak aj veľmi seriózne noviny The New York Times zverejnil článok s radami, čo si počať.

Teda strihať, či nestrihať?

Niektorí sa uchýlili ku strojčekom na pristrihávanie vlasov, ktoré sa predávajú na internete. Ďalší sa rozhodli zveriť sa do rúk svojej drahej polovičky. Päťdesiatdeväťročná Mary Lee Gannonová sa najprv stretla s odmietnutím, keď manželovi ponúkla pomoc, ale o dva týždne neskôr, keď sa začal podobať na Micka Jaggera, sa od nej nechal ostrihať.

Vyzbrojená starými nožnicami, ktorými strihala ich psa, sa pustila do práce. „Nedopadlo to zle, bol spokojný. Stačí všade zachovať rovnakú dĺžku,“ hovorí.

Avšak podľa rôznych užívateľov internetu to nie je vždy také jednoduché. Detská filmová hviezda Julia Butters umiestnila na sieť video ukazujúce, ako sa snažila upraviť hrivu svojho otca. „Je to jeden z najodvážnejších oteckov na svete,“ uviedla k tomu. Otec skončil s vrabčím hniezdom plným dier na hlave.

Väčšina kaderníkov rozhodne odporúča radšej počkať, než sa pustiť do experimentov, ktoré sa nemusia vyplatiť. „Nestrihajte si vlasy, zvýši to váš stres,“ radí kaderník celebrít Scotty Cunha v časopise Page Six Style.

Tým skôr to platí pre farbenie na báze chemických produktov. „Znepokojujú ma tí, ktorí si dávajú na hlavu rôzne výrobky, bez toho, aby poznali riziko reakcie,“ zveruje sa Leslie Young, hovorca jedného z odborových zväzov kaderníkov.

Niektorí ľudia sú podľa nej takí zúfalí, že trvajú na tom, že pôjdu za kaderníkom k nemu domov, alebo že si ho pozvú k sebe. Kaderníci, často pripravení uzavretím salónov o príjem, by mohli byť v pokušení ponuku prijať. Od toho ich však Leslie Young dôrazne odrádza. „Je to nebezpečné,“ varuje.

Niektorí kaderníci sa snažia zarobiť si trochu peňazí tým, že na internete prostredníctvom videokonferencie radia svojim zákazníkom. Hoci Američania inokedy chodia ku kaderníkovi po šiestich až ôsmich týždňoch, teraz väčšinou rezignovali a čakajú. A to aj napriek tomu, že sa tak odhalia ich malé tajomstvá, obzvlášť vo veľmi blonďavom svete televízie.

Blond novinárka Kayla Tausche zo stanice CNBC tak vyhlásila: „Čoskoro by ste na to sami prišli, ale ja vám to poviem sama: som pravá brunetka.“ A na podporu tohto oznámenia zverejnila na internete svoju fotografiu z detstva.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

You’re going to find out soon, and it’s best you hear it from me directly. I’m a dark brunette.

Príspevok, ktorý zdieľa Kayla Tausche (@kaylatausche),

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #Kaderník #Amerika #izolácia #farbenie #koronavírus #karanténa

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....