Tajomstvá krásy online? Neuveríte, toto najviac zaujíma ženy v izolácii...

Zachovať si krásu, príťažlivosť, pôsobiť sviežo a stále upravene. Hoci by ste si mohli myslieť, že na to mnohí z nás rezignovali, opak je pravdou.

16.04.2020 07:00
kozmetika, salón, pokožka, masáž, ošetrenie Foto:
Aj vám chýbajú služby kozmetických či kaderníckych salónov?
debata

Najmä nežnejšie pokolenie sa aj napriek izolácii a časom pandémie Covid-19, ktorá zablokovala prístup k takým donedávna bežným službám ako sú kadernícke salóny, manikúra či kozmetika, sa snažia vyzerať čo najlepšie. Samozrejme, sila osobnosti sa ukazuje v schopnosti adaptácie a mnoho žien (ale aj mužov) sa tak v aktuálnych chvíľach snaží byť sebestačnými. Pomocníkom je potom napríklad „pán Google“ či ďalšie vyhľadávače.

Nedávny prieskum portálu Flawless.org, ktorý sa zameral na otázky užívateľov vo vyhľadávačoch, cielil na oblasť starostlivosti o krásu a zovňajšok. A priniesol niekoľko zaujímavých poznatkov.

Vlasy

Asi neprekvapí, že pre mnoho žien sa nemožnosť navštíviť svojho verného kaderníka, stala jednou z najväčších nevýhod karantény. Napriek tomu sa mnohé nevzdali, čo potvrdzuje nárast záujmu o poznatky vo vyhľadávačoch pod otázkou „Ako si ostrihať vlasy?“. V zozname najvyhľadávanejších výrazov sa potom objavila tiež otázka „Ako docieliť, aby vlasy rástli rýchlejšie?“ a tiež otázka o tom, ako často si vlasy treba umývať. Najvýraznejší záujem užívateľov internetu však vzbudzovala téma „Ako si vytvoriť vo vlasoch kučery pomocou žehličky na vlasy?“. Žeby sa v izolovaných domácnostiach konali tajné večierky v duchu 70-tych rokov?

Líčenie

Hoci líčenia v súčasnosti ubudlo, keďže mnoho žien zostalo doma a ich príprava „fasády“ sa obmedzila možno na hydratačný krém a riasenku, ani otázky o líčení nezostali v úzadí. Najviac sa užívateľky internetu pýtajú na to „Ako sa sama nalíčiť?“. Druhou najčastejšou otázkou v poradí je otázka „Ako často treba čistiť hubky na mejkap?“. Prvú trojku potom uzatvára záujem žien o konkrétny tipy na líčenie oči.

Nechty

Azda najväčší nárast záujmu internetových užívateľov vo vyhľadávačoch zaznamenali odborníci v oblasti nechtov a manikúry. Na jednej úrovni sa ocitlo vyhľadávanie témy „nechty Kim Kardashianovej“, ktoré si zjavne želá mať mnoho žien po celom svete, a téma o tom, „ako odstrániť akrylové nechty“. Trojku najvyhľadávanejších spojení potom uzatvorila otázka, ako si opraviť zlomený necht.

Nepochybujeme o tom, že aj pre mnohé z vás sa aktuálny čas izolácie pretavil do „samoobslužnej“ podoby a rituálov krásy. Viac si môžete prečítať o nich aj v odkazoch vyššie. A ruku na srdce, čo chýba najviac vám?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #krása #starostlivosť #izolácia #kaderníctvo #manikúra

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...