Domáca záchrana pre vlasy? Kokosový olej! Ale na toto ho nikdy neskúšajte...

Benefity kokosového oleja v kuchyni sú dnes už nespochybniteľné.

14.04.2020 13:00
Kokosový olej Foto:
Kokosový olej sa dá využiť v starostlivosti o pokožku tváre aj tela.
debata

Rovnako sa však osvedčilo jeho používanie aj v starostlivosti o náš vlastný zovňajšok. Či už je reč o pokožke alebo vlasoch, pôsobí naozaj zázračne.

Kokosový olej má vďaka svojej konzistencii, ale aj zloženiu priaznivý vplyv na suché a poškodené vlasy. Okrem toho, že pomáha k ich zacelenie, aspoň čiastočnému, funguje ako skvelý hydratačný pomocník pre vlasy a tiež prinavracia vašej hrive jas a zdravý lesk.

Nielen odborníci, ale aj mnoho bežných žien radí kokosový olej ako osvedčený prostriedok v prípade, ak potrebujete ochrániť vlasy pred vysúšaním a poškodením. Funguje ako dočasný záchranca polámaných končekov, ktoré zacelí. Nie navždy, alebo aspoň ako prvá pomoc.

Kokosový olej môžete použiť aj pre zintenzívnenie účinku klasických ošetrujúcich produktov, ako je maska či kondicionér. Napríklad po umytí vlasov a aplikácii kondicionéru, môžete do vlasov ešte vmasírovať kokosový olej, ktorý napomáha k „uzamknutiu“ prípravku po obvode vlasového vlákna. A zabezpečuje jeho lepšie vstrebávanie do vlasu.

Kokosový olej môžete používať aj pri každodennom rannom rozčesavaní bez umývania vlasov. Pár kvapiek vmasírujte do jednotlivých vlasových sekcií po dĺžke, čo umožní lepšie rozčesávanie. Zároveň dodáte vlasom zdravší lesk.

Existuje však jedna z vecí, pri ktorej by ste kokosový olej skúšať určite nemali. Reč je o problémoch s lupinami. Práve naopak, použitie kokosového oleja môže ich výskyt ešte zvýrazniť. Ak by ste olej použili na vlasovú pokožku, upchá póry, čo sa môže prejaviť zvýšenou tvorbou lupín. Aj preto pozor, kokosový olej vtierajte vždy do dĺžky vlasov, pokožke sa vyhnite a v prípade problémov (či už lupiny, alebo podráždená senzitívna pokožka) použite radšej šetrný a špeciálny šampón.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #vlasy #kokosový olej #lupiny

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...