Kozmetické procedúry, na ktoré ste nikdy nemali čas

Myslite pozitívne a využite tento čas na užitočné činnosti. Takže okrem toho, že sa učíte cudzí jazyk, čítate konečne knihy a poctivo cvičíte jogu, nájdite si čas aj na skrášľovanie.

13.04.2020 08:00
naparovanie
Do vody si môžete pridať trochu éterického oleja alebo lyžicu morskej soli.
debata

Pokožka hlavy a preplach vlasov

Maska pokožky hlavy nie je len wellnessom pre naše vlasy, ale aj balzamom na dušu. Navyše, ošetrujeme nielen pokožku hlavy, ale aj stimulujeme rast vlasov. Zmiešajte teplý kokosový či olivový olej s gélom aloe vera a výslednú hmotu vmasírujte do pokožky hlavy. Po polhodine si vlasy umyte jemným šampónom.

Mega lesklá hriva

Ak chcete svojim vlasom dopriať ešte viac starostlivosti, skúste to s týmto špeciálnym kondicionérom. Zrieďte za štamperlík jablčného octu s litrom vlažnej vody alebo rozmarínovou vodou. Na to potrebujete 2–3 čerstvé vetvičky rozmarínu vyluhovať v litri vody a nechať vychladnúť. Tento kondicionér naneste opatrne na umyté, ešte mokré vlasy. Pozor, nezmývajte, len nechajte vyschnúť ako zvyčajne. Nebojte sa octového preplachu, zápach zmizne hneď, keď vlasy vyschnú.

Naparovanie tváre

Okrem pleťových masiek z liečivého bahna alebo medu môžete pre svoju pleť urobiť niečo dobré aj naparovaním. Vyčistite si dôkladne tvár od zbytkov make-upu a ostatných nečistôt, potom jednoducho uvarte liter vody vo veľkom hrnci. Ak chcete, pridajte si do nej ešte trochu éterického oleja alebo do polievkovú lyžicu morskej soli. Zakryte si hlavu uterákom a naparujte sa. Póry sa otvoria a vaša pokožka sa hĺbkovo vyčistí. Stačí 10–15 minút. Potom si tvár umyte vlažnou vodou a doprajte si na záver ešte masku.

Maska na oči

Trápia vás opuchnuté a unavené oči? Overená studená lyžica alebo vrecko zeleného čaju? Skúste niečo nové: Dve polievkové lyžice studeného tvarohu zmiešajte s pár kvapkami espressa a trochou kávovej usadeniny a naneste na očné partie. Nechajte pôsobiť sedem minút, potom zmyte vlažnou vodou. Kofeín z kávy podporí prekrvenie pokožky a tým pomôže vystresovaným a unaveným očiam. Tvaroh zas geniálne účinkuje na opuchy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kofeín #rozmarín #kokosový olej #jablčný ocot #pokožka hlavy

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...