Zrkadlo vás nepotešilo - dvojitá brada je čoraz viditeľnejšia? Čo môže zabrať?

Ak sa tuk začne ukladať v oblasti pod bradou, treba rýchlo konať!

03.04.2020 11:00
jazva, pleť, pokožka, zrkadlo, líčenie Foto:
Dvojitá brada? Nepríjemné!
debata (1)

Redukujte cukor aj soľ

Je jasné, že ak si doprajete množstvo nezdravého jedla, z dlhodobého hľadiska sa nadváhe nevyhnete. Kilá navyše sú však viditeľné aj na tvári. Vysoká spotreba cukru a soli spôsobí, že sa tvár časom stane plnšou a bude vyzerať mohutnejšie. Tuk sa uloží práve pod bradou. Príliš veľa soli mení náš metabolizmus a ukladá množstvo vody v tele. Väčšina z nás mnohokrát prekračuje dennú potrebu 1,4 gramu soli. Znížte obsah cukru a soli vo vašej strave a častejšie jedzte čerstvo uvarené domáce jedlá.

Doprajte si vitamín E

Považuje sa za prirodzenú zázračnú zbraň proti ochabnutej pokožke. Často používajte potraviny s vysokým obsahom vitamínu E, ako sú mandle, slnečnicový olej, celozrnné müsli, vlašské orechy a sladké zemiaky (bataty). Tým sa zvyšuje produkcia kolagénu v tele. Pokožka zostáva napnutá a elastická dlhšie – dokonca aj pod bradou.

Šport musí byť

Ak sa chcete zbaviť prebytočného tuku a tým pádom aj zmierniť dvojitú bradu, športu sa vyhýbať nemôžete. Pravidelné tréningy podporujú spaľovanie tukov a nechávajú miznúť tuk, dokonca aj tuk z našej tváre. Účinné spaľovače tukov sú predovšetkým kardio cvičenia: beh, rýchla chôdza, jazda na bicykli, plávanie, stepper, orbitrek.

Masážny valec

Masážne valčeky tiež pomôžu zredukovať dvojitú bradu a napnúť pokožku pod bradou a na krku. Kozmetické valčeky (napríklad nefritový masážny valček) zlepšujú cirkuláciu krvi a spevňujú kontúry tváre. Pred použitím ho môžete dať na chvíľu do chladničky a pokožka zostane po niekoľkominútovej aplikácii napnutá a prekrvená.

Tvárová joga – skvelý a lacný tip

Pri jej pravidelnom cvičení vás výsledky milo prekvapia. Sú účinné práve pri problémoch ako dvojitá brada či či ovisnuté kútiky úst. Vyskúšajte cviky podľa Zuzany Ondrisovej, lektorky tvárovej jogy. Ako hovorí, vždy je lepšie pokúsiť sa o zmenu prirodzene, ako okamžite riešiť problémy na našej tvári invazívne.

joga, tvárová joga
Autor: Simona Hulmanová

1. cvik (na krk a dvojitú bradu)
Napnite celý krk, zatnite zuby, pootvorte pery a pri výdychu vyslovte dlhé „hííí“.

tvárová joga
Autor: Simona Hulmanová

2. cvik (posilnenie brady)
Pootvorte ústa, jazyk zatlačte hore do podnebia, ruku podložte pod bradu a zatlačte do brady.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vitamín E #tvárová joga #dvojitá brada

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....