Elegancia od Armaniho? Musí ísť bokom, aj jeho továrne idú do boja s vírusom

Taliansky módny dom Armani oznámil, že všetky jeho továrne začnú produkovať jednorazové ochranné obleky pre zdravotnícky personál.

27.03.2020 17:02
debata
Dizajnér Giorgio Armani na archívnom zábere. V... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Cate Blanchett (vľavo) a Julia Roberts robili garde slávnemu dizajnérovi Giorgiovi Armanimu Dizajnér Giorgio Armani na archívnom zábere. V spoločnosti herečiek Cate Blanchettovej (vľavo) a Julie Robertsovej.

Nedostatok ochranných pomôcok a ďalšieho vybavenia je jedným z hlavných problémov, s ktorými sa pri terajšej pandémii choroby COVID-19 potýka talianske zdravotníctve.

Spoločnosť, ktorú vedie návrhár Giorgio Armani, tiež zvýšila pomoc talianskym nemocniciam na dva z pôvodných 1,25 milióna eur.

Konzorcium talianskych textilných a módnych spoločností má čoskoro začať vyrábať pod vedením profesijného združenia Confindustria Moda milióny tvárových masiek. Taliansko chce byť v ich výrobe sebestačné.

Armani nie je prvým dizajnérskym domom v Taliansku, ktorý sa odhodlal na pomoc vlastnej krajine. Už niekoľko dní vyrába zdravotnícky materiál, ochranné obleky a rúška aj značka Prada v továrni v talianskej Montone.

Niektorí kritici tvrdia, že aj vďaka milánskemu týždňu módy v čase, keď sa už začali objavovať prvé prípady nákazy v Európe, sa momentálne Taliansko potýka s obrovským problémom epidémie. Kým značka Prada svoju módnu šou s kolekciou na jeseň a zimu 2020/2021 uskutočnila bez obmedzení, dizajnér Armani druhú svoju prehliadku zrušil. Urobil tak len pár hodín pred jej uskutočnením a nové modely predstavil bez publika a fotografie modelov nechal distribuovať médiám.

Zodpovedný prístup talianskeho rodáka však nepochybne vychádza aj z faktu, že sám patrí do vysoko rizikovej skupiny ľudí ohrozených koronavírusom. Tento rok v júli by mal osláviť už 86. narodeniny. O tom, ako pomáhajú v súčasnej situácii dizajnéri či luxusné módne domy po svete, si prečítajte v odkazoch vyššie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Giorgio Armani #koronavírus

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...