Nerezignujte na rituály krásy! Toto sú spôsoby, ako ich zvládnete aj doma

Pre väčšinu z vás je to možno bežný rituál, nájdu sa však aj dámy,ktoré starostlivosť o svoje vlasy nechávajú výlučne v rukách profesionálov. Ale čo robiť v prípade, ak profesionáli nie sú k dispozícii.

20.03.2020 00:15
vlasy - úprava - krása - žena - styling Foto:
Nezanedbávajte účes alebo pleť ani v čase, keď ste zavreté doma na home-office.
debata

Je to síce len pár dní, no mnoho z nás už začína postrádať bežné služby ako je kaderníctvo, holičstvo, manikúra či pedikúra, niektorí by radi zašli na masáž. Nehovoriac trebárs o dámach, ktoré mali termín na botox, kolagén do pier či chemický píling pod vedením odborníčky.

Internetom sa už šíria humorné poznámky o tom, či sa vôbec navzájom spoznáme, keď obdobie karantény pominie. Odrastené pramene nezafarbených vlasov, viac vrások ako zvyčajne či účes bez strihu alebo obľúbených vĺn? Áno, aj to je skrátka záležitosť, ktorá sa preháňa hlavami.

Ak očakávate nejaké zázračné riešenie celej situácie, bohužiaľ – nemáme! Jedno je však isté, „výdobytky“ moderného života môžeme teraz suplovať doma, s pomocou vlastnej kozmetiky či drobných rituálov starostlivosti, ktoré budú aspoň náplasťou na otvorené rany našej predstavy o dokonalom zovňajšku – alebo ak chcete, márnivosti…

Čo teda robiť, aby ste zostali vizuálne príčetnými?

Vlasy a účes

Strih z rúk profesionála sa vám napodobniť asi nepodarí. Radšej to ani neskúšajte, užívajte si možnosť nechať vlasy rásť a oddychovať. Neznamená to, že by ste sa o ne nemali starať. Ak pravidelne navštevujete kadernícke štúdio, s vysokou pravdepodobnosťou máte doma aj kvalitný šampón, kondicionér či masku. Venujte svojim vlasom dostatok pozornosti – správajte sa k nim akoby ste sa chystali každé ráno do práce. Väčším problémom môže byť v týchto dňoch farbenie. Domáce farbenie veľmi neodporúčame, ale farebné tužidlá sú stále k dispozícii. Pri nákupe drogérie cez internet si môžete tiež objednať spreje na vyrastené korienky, ktoré sú už dostupné v naozaj širokej palete. Aj napriek tomu, že možno trávite aktuálne množstvo hodín doma, nezanedbávajte svoj účes. Učesať sa každé ráno aj večer je samozrejmosť. Pokiaľ máte dostatok času, môžete si po rannej sprche aj urobiť mierny styling – práve s trochou tužidla či laku na vlasy. Kadere si vyfénujte alebo jemne natočte.

Manikúra a pedikúra

Tisíce žien (aj mnohí muži) ich roky absolvujú sami doma. Pre mnoho dám ide o akýsi rituál, ktorému sa s nadšením venujú raz či dvakrát týždenne. Ak medzi ne patríte, zachovajte si tento režim. Dôležité je nechty strihať (aj z hygienického hľadiska), ošetrovať pilníkom či leštičom, proti záderom alebo suchej koži môžete použiť napríklad argánový olej. Alebo pokojne olivový z kuchyne, ktorý si vmasírujete do nechtového lôžka a okolia. Nevzdávajte sa ani lakovania nechtov. Určite máte doma zásoby pár fľaštičiek. Popri rituáli, ktorý upokojí, sa budete cítiť spokojnejšia aj atraktívnejšia. Ak ste boli doposiaľ zvyknutá na umelé nechty, ktoré vám pravidelne menili, zmierte sa s tým, že pár dní (možno týždňov) to bude musieť ísť aj bez nich. Skutočné nechty sú často v takom prípade zničené alebo pôsobia unavene. Dodajte im výživu, ošetrite celé ruky a dôkladne ich krémujte. Nalakujte priehľadným alebo veľmi jemným lakom.

Pleť

Kozmetické procedúry, či už invazívne alebo klasické, sú tiež na istý čas mimo dosahu. Možno si nedokážete vyčistiť pokožku tak, ako to zvládne šikovná kozmetička – ale rituál čistenia pleti zvládnete. Ideálne je venovať mu chvíle pred spaním, prípadne relaxačné chvíľky počas dňa, keď si ukradnete hodinku pre seba. Dajte si napríklad kúpeľ, aby sa pri teplej vode póry otvorili. Hoci to odborníci neodporúčajú, s dostatočnou hygienou si tentoraz môžete skúsiť vyčistiť zanesené póry aj vy doma. Podobné platí aj pri drobných vyrážkach. Pozor, znovu zdôrazňujeme – hygiena nadovšetko! Následne si môžete naniesť čistiace, výživné či regeneračné masky. Pokožku dočistiť micelárnou vodou alebo mliekom a naniesť na ne sérum alebo populárne nočné masky. Prípadne oboje. Pleť v súčasnosti profituje z toho, že ju možno až tak nezaťažujete líčidlami, hoci ak sa cítite lepšie s trochou maskary alebo rúžu na perách, neváhajte a naneste si ich aj doma. Pokožka môže profitovať tiež z vášho jedálnička. Ak ste doma, neprepchávajte sa, naopak skúste stravu nastaviť tak, aby prospievala vašej imunite a zdraviu. To sa veľmi skoro pretaví aj do pokožky, pretože pleti prospieva presne to, čo robí dobre aj nášmu telu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #vlasy #krása #Telo #starostlivosť #rituál #pleť #doma #koronavírus

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....