Prečo by ste si mali dopriať dni bez make-upu!

Dobre vieme, že z dlhodobého hľadiska môže make-up ovplyvniť našu pleť. Sme si však toho skutočne vedomé? Skúste pár dní bez make-upu a budete si tým istá!

18.03.2020 11:00
make-up, líčenie, štetec, líčka Foto:
Čistite štetce, ktoré používate pri líčení. Zhromažďuje sa v nich veľa baktérií.
debata

Štúdie ukázali, že keď sa vzdáme cukru, obnoví sa náš pôvod chutí. Denná konzumácia potravín ako je chlieb a šalát budú odrazu chutiť oveľa intenzívnejšie. Ovocie chutí ako sladkosti a sladkosti chutia, akoby sme si vložili do úst celý balík cukru. Ak sa na chvíľu vzdáte make-upu, výsledky budú podobné, takmer šokujúce.

Najmä teraz, keď sa mnohé vďaka koronavírusu krčíme denne na gauči, je ideálny čas na to, aby sme nechali pleť dýchať a dopriali si pár dní bez make-upu! Čo sa stane, keď sa ho na pár dní v týždni úplne vzdáme?

Póry sa zmenšia a vyrážky stiahnu

Make-up upcháva póry. Bez ohľadu na to, ako dôkladne si čistíme na konci dňa tvár, nikdy nie je skutočne čistá. Žiaľ, týmto štýlom vznikajú vyrážky a komedóny. Preto je lepšie občas make-up vynechať, aby póry mohli dýchať.

Pleť je vyživenejšia

Make-up vysušuje pleť, a tak počas dňa vznikajú vrásky v oblasti očí.

Pleť je súmernejšia

Keď vynecháme make-up, póry sa zmenšia a vyrážky sa vytratia… Pleť je pestovanejšia a oveľa lepšie absorbuje hydratačnú starostlivosť. Rozdiel si všimnete už po krátkom čase. Vaša pokožka bude rovnomernejšia a pleť zdravšia. Nikto sa vás už nebude pýtať, či ste chorá alebo unavená!

Ak naďalej používate make-up…

Čistite si svoju tvár tak dobre, ako je len možné a venujte pozornosť hydratácii
Pite veľa tekutín! Odporúča sa denne 2–3 litre denne. Nielen pleť, ale aj orgány potrebujú vodu na to, aby správne fungovali
Čistite svoje štetce, ktoré používate pri líčení. Zhromažďuje sa v nich veľa baktérií, preto je pravidelné čistenie alfou a omegou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #akné #vrásky #baktérie #make-up #komedony #póry

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...