Máte mastnú, lesknúcu pleť? Zrejme robíte tieto chyby

Denný boj s lesklou pleťou, niečo tu nesedí.. Pravdepodobne robíte jednu z týchto chýb, čo sa dá ľahko zmeniť.

10.03.2020 09:00
mastná pleť, starostlivosť Foto:
Postarať sa o mastnú pokožku správnym spôsobom je dôležité.
debata

Vstávate ráno a hneď vyzeráte, akoby bola vaša tvár pomazaná maslom? A iba hodinu-dve po nanesení make-upu sa znova musíte prepudrovať, pretože znova začínate „žiariť“? Vitajte v klube! Majte na pamäti, že existujú aj horšie veci. Tu je pár tipov, ako dostať svoju mastnú pleť pod kontrolu.

Možno máte suchú alebo citlivú pleť

Posúdiť vlastný typ pokožky je niekedy ťažšie, ako si myslíte. Mnohé z vás majú skutočne mastný, resp. zmiešaný typ pleti, čo znamená, že partie okolo nosa a čela vylučujú viac mazu, ako zvyšok tváre. Prichádza do úvahy aj to, že máte suchú alebo citlivú pokožku a produkuje iba toľko mazu, pretože bojuje proti nízkej rovnováhe vlhkosti. Niektoré ženy sa snažia zbaviť nepríjemného lesku agresívnymi kozmetickými výrobkami. V skutočnosti však pleť vyschne a snaží sa regulovať rovnováhu vlhkosti pomocou nadmernej produkcie, čo je začarovaný kruh. Možno sa oplatí skúsiť miernejšiu starostlivosť, pretože olej a lesk neznamenajú vlhkosť. Mastná pokožka môže mať tiež nízku vlhkosť. Tip: Vymeňte krém za ľahké sérum. Najlepšie so zinkom a niacínamidom (B3) – reguluje produkciu oleja a pomáha proti nerovnomernej pokožke. Na zlepšenie rovnováhy vlhkosti sú vhodné séra s kyselinou hyalurónovou alebo skvalánom.

Nevedeli ste o zmatňujúcich papierikoch

Pre všetkých, ktorí sa radi znova prepúdrujú, aby sa zbavili lesklých máp na tvári, existuje ešte jedno riešenie, zmatňujúce papieriky, známe pod anglickým názvom Anti-Shine-Paper. Tenký papierik sa natiera na pokožku a vezme lesk, úplne bez prášku. Okrem toho je neuveriteľne lacný a oveľa hygienickejší.

Používate pleťovú vodu s alkoholom

Ako už bolo spomenuté, niektoré výrobky proti lesku alebo akné môžu byť pre vašu pokožku príliš agresívne. Napríklad sa v takýchto výrobkoch často vyskytuje veľké množstvo alkoholu, ktorý má dezinfekčný a rozjasňujúci účinok na pleť, ale zároveň aj neuveriteľne vysušuje. Takže pri ďalšom nákupe si prečítajte, čo daný produkt obsahuje a siahnite radšej po miernejšom. Rastlinná voda alebo takzvané hydroláty majú pre vašu pokožku určité výhody a čistia aspoň tak dobre ako niektoré pleťové toniká.

Produkt používate na celú tvár

Pravdepodobne nemáte mastnú celú tvár. Väčšina žien má takzvanú zmiešanú pleť. Pozorovaním presne zistíte, ktoré miesta sa lesknú najviac a vytvárajú nadmerné množstvo mazu. Venujte preto viac pozornosti svojej starostlivosti. Okrem produktov, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre zmiešanú pleť, vzniká aj možnosť kombinácie dvoch produktov. Pre mnohých je pravdepodobne najlepšou možnosťou jemný produkt na suchú pokožku líc a na čelo a nos použiť zas gélový krém. Vhodné sú masky z liečivého bahna, zelené je vhodné na mastnú pleť, ružové sa osvedčilo pri suchej pokožke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #akné #zinok #sérum #mastná pleť #čelo #hydroláty

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...