Dokonalá pleť Salmy Hayekovej aj po 50-ke? Recept slávnej herečky prekvapí

Vo veku 53 rokov vyzerá stále fantasticky. Pri bližšom pohľade či lepšie povedané zoomovaní na fotografie Salmy Hayekovej vás prekvapí ukážková pleť s minimom vrások. Ako to je možné?

05.03.2020 09:00
Herečka Salma Hayek na nedávnom filmovom... Foto: ,
Herečka Salma Hayek na nedávnom filmovom festivale v Berlíne.
debata

Nedávno mexická rodáčka čelila kritickým komentárom na svojom Instagrame, kde ju jedem fanúšik obvinil z aplikácie botoxu. Hayek mu do pár hodín odpovedala. Žiaden nemám, ale vďaka za tip!

Rozlúsknuť záhadu, či naozaj je pleť zrelej päťdesiatničky len výsledkom genetiky a ukážkovej starostlivosti, alebo je to aj vec umelých zásahov, sa nám asi nepodarí. Ale podľa informácií, ktoré sa už v minulosti objavili na internete, vám môžeme priblížiť aspoň Hayekovej rutinu starostlivosti. Vraj na ňu nedá dopustiť.

Podľa herečky existujú veci, ktoré fungovali roky, no dostali sa na druhú koľaj, pretože kozmetické značky či odborníci sa vám neustále pokúšajú predať niečo nové a stále drahšie. Ona sama vraj pravidelne absolvuje tvárové masáže, ktoré podľa nej skvelo fungujú v pomoci pokožke a jej ochabovaniu. Dôležité je aj čistenie, no mexická hviezda upozorňuje, že to netreba preháňať. Určite nie s procedúrami, ako je píling či zlupovacie masky.

zväčšiť Herečka Salma Hayek na nedávnom filmovom... Foto: SITA/AP, Michael Sohn
Herečka Salma Hayek na nedávnom filmovom festivale v Berlíne. Herečka Salma Hayek na nedávnom filmovom festivale v Berlíne.

Portál Skinscareedit.com, ktorý cituje herečkine slová, upozorňuje, že Salma nikdy neumýva svoju tvár ráno. Aj napriek tomu, že mnohí kozmetickí odborníci tvrdia, že to je pre pleť ideálne. „Ja si myslím, že to je pre pleť zlé. Očistíte ju večer, nanesiete krém a ľahnete si. Prečo by ráno mala byť znečistená? Je to len trik na predaj ďalších prípravkov,“ myslí si hviezda. Jej ranný rituál však pozostáva z hydratovania.

Okrem obľúbeného krému, v ktorom sa nachádza výťažok z kôry stromu, ktorú vraj v Mexiku používali na liečbu popálenín, aplikuje na tvár aj pár kvapiek oleja. To najmä vtedy, ak sa jej zdá, že pleť je suchšia než zvyčajne. Na osvieženie zase používa vodu v spreji s výťažkom z lupeňov ruží.

Prekvapujúce je Hayekovej tvrdenie, že nie je fanúšikom ochranných faktorov. A už vôbec nie v klasickej kozmetike. Ak ide na slnko, aplikuje si krém s SPF, ale inak to vraj nerobí. „Nemyslím si, že látky obsiahnuté v týchto prípravkoch sú dobré pre kožu,“ vyhlásila. Podľa nej vraj nie je nutné dávať si na pleť krém s SPF, ak celý deň strávite v kancelárii alebo idete von akurát na večeru. „Verím v ich používanie vtedy, keď ich vaša pokožka potrebuje. Nie neustále,“ dodáva.

Výraznú súčasť starostlivosť o jej pleť tvoria oleje. Väčšinou so vzácnymi výťažkami prírodných esenciálnych olejov, ktoré pokožku hydratujú a vyživujú. Večerné odlíčenie od mejkapu začína u Hayekovej pomocou kokosového oleja. Následne kožu dočisťuje ružovou vodou. Potom absolvuje čistenie s odličovacím umývacím gélom s výťažkom z rumančeka. Pridáva tiež masku s prírodnými ingredienciami.

Na noc aplikuje sérum, ktoré pomáha pokožke zregenerovať a zostať vyživená. Sú však aj noci, keď si na pleť nedáva takmer nič. Hayek totiž verí, že pleť sa dokonalo dokáže zregenerovať sama. Najmä, ak jej doprajete potrebný spánok. V prípade, že chýba, napríklad ako pri dlhých letoch, spolieha sa na služby jednorázových masiek. Medzi jej najobľúbenejšie patrí luxusný prípravok z dielne značky La Mer. Viac o jednorázových maskách nájdete aj tu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #Salma Hayek #starostlivosť #pleť #pokožka #SPF

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...