Pery ako krv, okuliare muchy Puk či vlny vo vlasoch: Toto je 12 trendov módy!

Móda - to nie sú len odevy. Dokonalý celok tvoria detaily. A tých zaujímavých sa počas posledných týždňov na prehliadkach kolekcií Jeseň/Zima 2020 objavilo niekoľko.

02.03.2020 07:00
debata
Vzhľad je rovnako dôležitý ako to, čo máte na... Foto: SITA/AP, Francois Mori
Lanvin, jeseň/zima 2020, Vzhľad je rovnako dôležitý ako to, čo máte na sebe oblečené. Značka Lanvin priniesla späť do hry takzvanú fúkanú. Mnohí odborníci tento účes označili ako návrat trendu looku a ĺa Dynasty, teda podoby horných desaťtisíc či buržoáznej vrstvy rozmarných 80-tych rokov. Ale nemusíte byť predsa fanúšička Dallasu, aby ste skúsili niečo podobné.

Niekde to bol dôraz, ktorí dizajnéri kládli na vzhľad modeliek – výrazné líčenie, silné vinylovo červené pery či naopak tvár biela ako od sadry, akoby modelky vyšli spod slnečníkov na začiatku belle epoque. Objavili sa aj trendy v účesoch, niekde to boli výrazné ofiny s retro nádychom 70-tych rokov, inde zase kratučké mikáda či naopak neposedné vlnky doplnené detailmi vrkôčikov.

A samozrejme, výrazné boli aj detaily v rámci doplnkov. Napríklad značka Dior priniesla opäť do hry čelenky, nádychu 70-tych rokov sa nedalo ubrániť ani tento raz. Pridali sa baretky či napríklad odopínacie kapucne (Max Mara).

Napriek tomu, že išlo o kolekcie na chladnejšiu (a tým pádom aj temnejšiu) časť roka, nechýbali ani slnečné okuliare. Konieckoncov, doplnky u mnohých značiek tvoria značnú časť tržieb. Rovnako ako bižutéria a šperky. Nosí sa výrazná, farebná, priam fetišistická.

Výsledný dojem je jasný. Trendom sú rozmery XXL a k nim sa pridáva mix retra s futurizmom. Inšpiráciu ponúkali 80-te roky, sedemdesiate roky, ale aj dekáda 90-tych rokov. My sme pre vás vybrali niekoľko detailov, ktoré si môžete uchovať v pamäti. Nasledujúce mesiace sa ešte zídu, ak túžite nasledovať trendy aj vy.

Pery to povedia za vás. Aspoň podľa značky...
Čelenky ako romantické gesto ženkosti? A čo tak...
+9U značky Max Mara sa jeden z výrazných detailov...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #okuliare #móda #líčenie #trend #pery #detail #sedemdesiate roky #čelenka #jeseň-zima 2020 #baretka

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....