Tipy a triky: Čo skutočne pomáha mastným vlasom?

Len pred chvíľou ste si umyli vlasy a už sú znova mastné. Vlasy, ktoré sa rýchlo mastia, sú skutočne otravné.

04.03.2020 09:00
vlasy, mastné vlasy Foto:
Používajte jemný šampón s nízkym pH. To normalizuje tvorbu mazu pokožky hlavy a vy budete mať dlhšie svieži pocit.
debata

Dôvodom môžu byť hormonálne zmeny, nezdravá strava alebo nadmerná starostlivosť o vlasy. Aby ste si ich v budúcnosti nemuseli každý deň umývať, je tu pre vás niekoľko rád.

Suchý šampón

Ako provizórne riešenie, keď niekam musíte rýchlo odísť – môžete namiesto suchého šampónu použiť aj prírodnú metódu. Do vlasovej línie nasypte asi šesť polievkových lyžíc ovsených otrúb, vmasírujte ich pomocou uteráka a potom poriadne vytraste a vlasy prečešte.

Nechajte ich premazať

Trochu nechutné, ale veľmi účinné. Vlasy by ste si mali z času na čas nechať „premazať“. Znamená to, že si ich 4–5 dní vôbec neumyjete. Po tejto „skúške“ sa budú mastiť oveľa pomalšie.

Jemný šampón

Ak je to možné, používajte jemný šampón s nízkym pH. To normalizuje tvorbu mazu pokožky hlavy a vy budete mať dlhšie svieži pocit.

Jablčný ocot

Umyté vlasy si opláchnite roztokom z troch dielov vody a jedného dielu jablčného octu. Alebo si skúste vlasy zmyť studeným riedeným mätovým čajom – to tiež veľmi dobre pomáha vlasom, ktoré sú rýchlo mastné.

Umyte si pokožku hlavy

Masírujte si počas umývania vlasov aj pokožku hlavy. Len čo sú vlasy suché, už by ste sa ich nemali dotýkať, pretože mastnota a špina z vašich rúk sa bude na nich držať!

Citrónový kondicionér

Dobrý kondicionér pre mastné vlasy si ľahko vyrobíte aj doma. Potrebujete zmiešať 1/4 litra destilovanej vody so šťavou z dvoch citrónov. Nechajte chvíľu pôsobiť a potom dôkladne opláchnite.

Správne fénujte

Vlasy si nikdy nefénujte od korienkov smerom ku končekom, ale naopak. Tak zasiahne pokožku hlavy menej horúceho vzduchu a vaše vlasy získajú väčší objem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hormóny #citrón #mastné vlasy #jablčný ocot #suchý šampón

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....