Koža ako nová? Telo si zaslúži píling. Tu sú rady, ako, kedy a 7 tipov ako bonus!

O tom, že pokožka potrebuje raz za čas dôkladnejšiu očistu, ktorá podporí bunkovú výmenu a odstráni odumreté kožné bunky, vám asi hovoriť nemusíme. Predpokladáme, že píling by sa našiel v nejednej kozmetickej skrinke či na poličke nad vaňou.

21.02.2020 13:00
píling, pleť, koža, Foto:
Viete, ako často by ste mali používať píling na telo?
debata

Benefity pílingu, ktorý je samozrejme vhodne zvolený pre váš typ pleti a šetrný k nej s tým, že dokáže pokožku vyčistiť a hydratovať, tiež netreba ospevovať. Možno však patríte k dámam, ktoré si pílingy osvojili len pri pleťovej starostlivosti a čistení tváre. Môžeme povedať len jedno, nezabúdajte ani na telo!

Áno, pílingové prípravky sú vhodné aj pre kožu celého tela. Z veľmi podobných dôvodov, aké už možno poznáte. Hlavnou úlohou je odstránenie odumretých kožných buniek, ktorých tenká vrstvička na pokožke vznika v opakovanej frekvencii neustále.

S pomocou použitia telového pílingu sa koža vyčistí. Je zbavená nečistôt, ale tiež drsných miest, ktoré vznikajú práve na miestach so suchou a dehydrovanou kožou. Výsledkom je potom sviežejší a žiarivejší vzhľad. Pokožka dokáže lepšie vstrebať napríklad telovú starostlivosť v podobe telového krému alebo masla.

Tvarujúci a omladzujúci telový píling Green Tea...
Olejový telový píling Gdanskin Oil Body Scrub...
+5Ošetrujúci sprchový gél a peeling Creme Peeling...

U niektorých dám sa populárnymi stali aj telové pílingy pripravené po domácky. Zvyčajne ich základ tvoria drobné čiastočky cukru, ktorá sa miešajú napríklad s olejom, medom, citrónovou šťavou či bylinkovými tinktúrami. Ak však máte kožu jemnú a charakterizuje ju sklon k podráždeniu, svrbeniu či začervenaniu, vyhnite sa pílingovým časticiam a prípravkom, ktoré by tieto pocity mohli ešte zintenzívniť.

Na trhu je momentálne už množstvo dostupných produktov, ktoré okrem kožnej regenerácie a dôkladnej očisty poskytujú aj komfort a úľavu pre jemnejšie typy kože. My sme pre vás vybrali šestku produktov, s ktorými to určite môžete skúsiť. S príchodom jari si koža určite zaslúži dôslednú očistu!

5 pravidiel pre použitie telového pílingu

  • začnite s nanášaním raz týždenne, môžete následne opakovanie znásobiť.
  • nepoužívajte telový píling častejšie ako 3 až 4-krát týždenne
  • po pílingu už nepoužívajte mydlo či sprchovací šampón, pokožku dôkladne opláchnite vodou. Následne je pripravená na telový olej, krém či maslo, ktoré preniknú hlbšie do pokožky
  • ideálne je používať telový píling ráno.
  • ak sa plánujete zároveň holiť aj čistiť kožu pílingom, urobte najprv pílingový rituál. Koža bude lepšie pripravená pre holenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Telo #prípravok #koza #píling #očista #bunková výmena

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...