Päť možných chýb, prečo vaše vlasy pôsobia redšie

Už ste vyskúšali všetko, aby vaše vlasy vyzerali hustejšie a objemnejšie a nič nezabralo? Je to pravdepodobne kvôli týmto chybám.

25.02.2020 09:30
vlasy, maska, starostlivosť Foto:
Ak kondicionér dôkladne nezmyjete, vlasy sa zoslabia a zjemnia.
debata

Vlasy zaťažujete kondicionérom

Kondicionér je neoddeliteľnou súčasťou starostlivosti o vlasy (poskytuje lesk, hebkosť a vláčnosť), ale ak ho dôkladne nezmyjete, vlasy sa zoslabia a zjemnia. Budú pôsobiť riedko a smutne visieť.

Nepoužívate objemový prášok

Najjednoduchší spôsob, ako sa hneď dopracovať k plnšej hrive, je použiť objemový prášok, ktorý vmasírujete priamo na pokožku hlavy, k vlasovým korienkom. Vlasy budú celý deň pôsobiť hustejšie a plnšie. Pozor, vlasy po použití vlasového púdru alebo suchého šampónu vždy dôkladne zmyte. Príliš veľa zbytkov môže zlepiť vlasové korienky.

Vlasy vyrovnávate žehličkou

Vyrovnávanie vlasov plochou žehličkou spôsobuje, že vlasy na tých miestach pôsobia tenšie, zvlášť, ak ťaháte žehličku priamo nadol. Pre hladký, ale tiež objemný vzhľad je lepšie použiť okrúhlu kefu, pomocou ktorej vlasy potiahnete a pri končekoch mierne zatočíte.

Vlasy si nedávate prestrihať

Pri ďalšej návšteve kaderníčky sa opýtajte o postupnom prestrihaní. Dlhé vlasy vážia viac a preto častejšie pôsobia redšie.

Zabúdate na penu

Či si vlasy fénujete alebo ich nechávate prirodzene vyschnúť, jemná pena dodá vašim vlasom objem a hustotu. Naneste kvapku na korienky a premasírujte až ku končekom – vlasy budú pôsobiť hustejšie hneď, ako vyschnú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #kondicionér #fénovanie #korienky #suchý šampón

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...