Aj svetu vôní vládnu trendy! Ako by mal počas jari voňať muž a ako žena?

Svet vôní je bezpochyby lákavý po celý rok... Predsa len, romantické obdobie pred Valentínom aj počas neho sa s príjemnými pocitmi spája o čosi viac.

12.02.2020 17:00
romantika, žena, jar, vôňa, krása, príroda Foto:
Milujete romantické vône?
debata

Krásne vône a romantika jednoducho idú k sebe. Majú niektoré vône prívlastok viac romantické ako iné? A dá sa namiešať romantika v malej fľaštičke parfumu? „To je presne to, čo sa snažíme robiť, keď pripravujeme parfumy. Oživiť, prípadne vzbudiť emóciu – v jednej malej fľaštičke. Ingrediencie, ktoré pri práci používame, totiž samy o sebe majú nejaký vplyv na náš mozog, na naše vnímanie. Zoberme si napríklad vanilku, ktorá obsahuje vanilín. Tento sa nachádza v materskom mlieku a predstavuje veľmi uspokojujúci aspekt. Vanilka je zároveň považovaná za afrodiziakum,“ opisuje známa francúzska parfumérka Alexandra Carlin.

Voňavú romantiku opisuje takto: „Je to taká harmonická symfónia. Tak napríklad pri Eclat toujours som použila kvetinové, ale mužské ingrediencie, napríklad kosatce, fialkové listy v kombinácii so zmyselnými zložkami ako tonka, santalové drevo a môj obľúbený vetiver.“

Zároveň prezrádza, že trendy vládnu aj vo svete vôní a čoskoro prichádzajúca jar ich ponúka hneď niekoľko. Aká by teda mala byť jarná vôňa ženy a muža? „Pre ženy jednoznačne kvetinová kytica ako symbol sviežej, jasnej, krásnej a voňavej prírody. V prípade mužov je jar obdobím pomarančového kvetu, ruže a lilly doliny,“ vysvetľuje Carlin a s úsmevom dodáva, kto udáva tieto trendy: „Príroda sama o sebe a konzultanti módy a trendov.“

Práca francúzskej parfumérky Alexandry... Foto: Oriflame
Alexandra Carlin Práca francúzskej parfumérky Alexandry Carlinovej (vpravo) zahŕňa aj cestovanie po svete a objavovanie nových vôní.

S trendmi súvisia aj novinky v surovinách, s ktorými parfuméri prichádzajú pri svojej práci do styku a ktoré následne využívajú pri kreovaní parfumov. „V našom segmente sa pozeráme napríklad aj na to, aké suroviny sú práve ‚in‘ medzi šéfkuchármi. Často sú priekopníkmi, ktorí aj nás niekedy privedú k novým ingredienciám. V parfumérskom dome Symrise, pre ktorý pracujem, sme do našej palety nedávno pripojili korenie Timut z Nepálu. Nie je to len korenie, ale aj ovocie, je to citrus a korenie súčasne. Okrem prírodných zložiek ale zdieľame naše potreby s chemikmi, odborníkmi na syntézu, s ktorými vytvárame skvelé nové molekuly, napríklad sme nedávno syntetizovali veľmi prirodzenú vôňu melónu,“ dodala Alexandra Carlin.

Parfumová voda Infinita, Oriflame, pod ktorou...
Mesmerize Mystique Amber for Him and Her, Avon,...
+2Dámska orientálno-kvetinová vôňa Byzance od...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vôňa #parfum #romantika #Alexandra Carlin #sviatok Valentína

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...