7 TOP momentov Oscarov: Šaty plné drahokamov, tisíce hodín práce aj politika!

Ku každoročnému udeľovaniu cien Americkej filmovej akadémie Oscar neoddeliteľne patrí móda a očakávania, aké trendy sa na červenom koberci objavia. Hoci na prvý pohľad sa možno mohlo zdať, že kreácie boli decentné, občas priam nudné, nenechajte sa oklamať.

10.02.2020 11:01
debata
Herečka Brie Larson sa obliekla do modelu Celine. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Brie Larson sa obliekla do modelu Celine. Herečka Brie Larson sa obliekla do modelu Celine.

Oscarový ceremoniál je najdôležitejší ceremoniál roka vo filmovom priemysle a módny svet sa naň patrične chystá. Aj 92. ročník priniesol niekoľko ohurujúcich či originálnych kreácií, ktorých tvorba či unikátnosť zostanú v pamäti.

7 NAJ momentov oscarového červeného koberca

Najtrblietavejšie šaty

Patrili pravdepodobne herečke Brie Larsonovej, ktorá si obliekla model šiat z dielne Celine s véčkovým výstrihom, vysokým rozparkom a pláštikom. Šaty zdobilo 120 000 flitrov, 110 000 sklenených korálok, 13 000 kryštálov Swarovski a 6000 ružových drahokamov, ktorých ručné našitie trvalo 1200 hodín. Zahanbiť sa však nedala ani Janelle Monae v kreácii Ralph Lauren s 168 000 kryštálmi Swarovski, ktorých našitie na šaty trvalo 600 hodín.

Herec Timothee Chalamet v kombinácii Prada. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herec Timothee Chalamet v kombinácii Prada. Herec Timothee Chalamet v kombinácii Prada.

Najluxusnejší moment

Týkal sa, samozrejme, šperkov. Unikátne diamantové náušnice predviedla napríklad herečka Scarlett Johansson, herečka Maya Rudolph mala na ušiach náušnice, ktoré kedysi predviedla Beyoncé. Málokto však mohol tromfnúť Charlize Theronovú, ktorej šperky v hodnote päť miliónov dolárov tvorilo viac ako 160 diamantov v celkovej váhe 21 karátov.

Najekologickejšia voľba

Podarila sa herečkám Penelope Cruzovej, Margot Robbieovej a Jane Fonda, ktoré všetky tri priniesli na červený koberec kreácie z archívov slávnych značiek. V prípade prvých dvoch menovaných išlo o kolekcie Chanel, Fonda siahla po starších šatách Elie Saab Haute Couture. Samozrejme, modely sa upravovali na proporcie herečiek a tiež dizajnovo mierne menili. Výsledné posolstvo však zostalo, šaty nie sú len na jednu príležitosť. Ani tie oscarové.

Speváčka Billie Eilish prišla v kombinácii Chanel. Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Speváčka Billie Eilish prišla v kombinácii Chanel. Speváčka Billie Eilish prišla v kombinácii Chanel.

Najšportovejší outfit

Herec Timothée Chalamet si namiesto smokingu obliekol komplet Prada, ktorý niekomu pripomínal súpravu na jogging, iným zase leteckú kombinézu. Celok doplnili nazúvacie čižmy.

Najdojímavejšie gesto

Týkalo sa nedávno zosnulého basketbalistu Kobeho Bryanta. Režisér a scenárista Spike Lee sa objavil vo fialovom obleku Gucci s číslom 24 na chlopniach a na chrbte. Vzdal tak poctu známej ikone a svojmu priateľovi.

Herečka Natalie Portman v kreácii Christian... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Natalie Portman v kreácii Christian Dior Haute Couture. Herečka Natalie Portman v kreácii Christian Dior Haute Couture.

Najbláznivejšia úprava

Bez debaty patrila speváčke Billie Eilishovej. Mladý talent sa objavil na červenom koberci s typickými dozelena odfarbenými korienkami vlasov a pravdepodobne najdlhšími umelými nechtami večera. Zahanbiť sa však nedala ani nórska speváčka Aurora, ktorej pokrývka hlavy a ornamenty maľované červenou farbou na tvári pútali pozornosť.

Najpolitickejší moment

Dá sa urobiť aj v móde. Ako? Napríklad tak, ako to spravila herečka Natalie Portman. Na pláštik z dielne Christian Dior si totiž nechala zlatými písmenami vyšiť mená všetkých ženských režisérok, ktoré v uplynulom roku nakrútili filmy, zaujali kritiku, no ani jedna nezískala nomináciu na Oscara. Portman tak poukázala na nerovnoprávnosť a prehliadanie žien vo filmovom priemysle.

Nominovaná herečka Charlize Theron prišla v...
Herečka Jane Fonda prišla odovzdať cenu pre...
+78Herecký pár Lucy Boynton a Rami Malek prišli na...
Herečka a modelka Emily Ratajkowski.
Herečka Olivia Munn v kreácii Versace.
+37Speváčka a herečka Katharine Hope McPhee Foster.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #luxus #móda #Oscar #trend #Charlize Theron #diamant #čísla #Margot Robbie #kryštál #fakty #Brie Larson

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...