Zázrak na počkanie! Pleťové masky na 1 použitie sú hit, máme 10 top tipov

Ak ste ešte nepostrehli ich popularitu, asi nepatríte medzi tých, ktorí sú ponorení do sveta pleťovej starostlivosti skutočne intenzívne. Ale vyhnúť sa im už asi nedá! Jednorázové pleťové masky sú skrátka hit.

06.02.2020 07:00
Používanie jednorázových pleťových masiek, či... Foto:
Používanie jednorázových pleťových masiek, či už textilných, celulózových alebo gumených, si našlo veľkú obľubu medzi ženami na celej planéte.
debata

Podobne ako množstvo výdobytkov sveta krásy, aj textilné masky si našli cestu do sveta z Ázie. Tamojšia slabosť žien (ale aj mužov) pre starostlivosť o pokožku, jej hydratáciu, rozjasnenie či spevnenie je vo svete povestná. A niektoré značky, či už hovoríme o juhokórejských, japonských, ale napríklad aj thajských alebo vietnamských, dokázali vyprodukovať skutočné zázraky pre pokožku.

Čo je vlastne na jednorázových maskách také výnimočné? Ako hlavný dôvod, prečo ich vyskúšať, si môžete napísať do zoznamu slová koncentrácia a intenzita. Mnohé výrobky obsahujú v sebe toľko účinnej látky, ktorá sa rovná jednej fľaštičke séra. Efekt ošetrenia je tak skutočne intenzívny a pokožka pôsobí po pár minút trvajúcej starostlivosti naozaj inak. Je spevnená, hydratovaná, je sviežejšia a rozjasnená. V prípade citlivej pleti zase pnutie ustane a je upokojená. Na zrelšiu pleť dokáže intenzívne pôsobiť kyselina hyalurónová či výťažky z prírodných zdrojov a kožu vypínajú, redukujú jemné línie vrások, ale tiež opuchy. Samozrejme, dôležité je nájsť vhodný produkt pre váš konkrétny typ pokožky.

Luxusná hydratačná maska La Mer The Hydrating...
Expresná spevňujúca a vyhladzujúca bioflísová...
+8Výživná a posilňujúca maska Macro Serum Mask®...

Na trhu sú dostupné viaceré varianty masiek, ktoré môžete použiť. Popri klasike z textilných vlákien, ktorá celý boom odštartovala, sa už objavili na trhu aj masky na báze hydrogélu/bie­celulózy, ktorá je ľahšia odbúrateľná pre životné prostredie. A potom sú to napríklad masky gumené.

Ak sa bojíte, že zaťažíte životné prostredie, vedzte, že ide o špeciálne produkty, ktoré vznikajú napríklad z morských rias! Gumené masky napríklad obmedzujú odparovanie účinných látok z pleti a ešte prehlbujú účinok prenikania týchto látok do pokožky.

Výrobcovia sa často snažia ešte zefektívniť účinok oddelením séra od samotnej masky, zvyčajne prítomnosťou uzavretej kapsule v obale, ktorá sa tesne pred použitím otvorí a nechá splynúť s textilnou maskou.

Benefitom takejto pleťovej starostlivosti je však aj rituál, ktorý ju sprevádza. Na masku si musíte nájsť čas. Je to 15 či 20 minút pre seba, keď si môžete ľahnúť a nechať produkt pôsobiť.

Ako používať jednorázové (textilné, biocelulózové či gumené) pleťové masky?

  1. Najprv pleť dôkladne očistite a jemne osušte osušte uterákom.
  2. Masku vyberte z obalu a rozložte. Ak je nutné spojenie séra či účinnej látky s maskou v rámci oddelených komôr v balení, spravte tak pred aplikáciou. So správnym umiestnením na tvári vám pomôžu otvory v oblasti očí, nosa a úst.
  3. Na tvári masku uhlaďte a nechajte pôsobiť potrebný čas. (zvyčajne je to okolo 15 až 20 minút). Na trhu sú však aj masky, ktoré sa používajú v zrýchlenom čase 5 minút, či produkty, ktoré môžete nechať pôsobiť takmer hodinu.
  4. Po odstránení masky prebytočné sérum vmasírujte do pleti, alebo očistite vatovým tampónom, prípadne papierovým obrúskom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleť #maska #pokožka #intenzita #textilná #biocelulóza #vyživenie

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...