Nohavicový kostým 7-krát inak! Hviezdy ukážu, ako ho môžete nosiť aj vy

Je to obľúbená súčasť garderóby pracujúcej ženy. Kto však povedal, že nohavicový kostým musíte nosiť len do práce?

05.02.2020 07:00
debata (1)
Herečka Evan Rachel Wood má rada eleganciu, v...
Herečka a modelka Laetitia Casta v kostýme z...
+4Obľúbený vzor kohútej stopy by asi nemal chýbať...

Súčasť šatníka poskytuje množstvo variácií a možností, ako ju využiť. Vďaka za to patrí najmä drobným variáciam, detailom a posunom v rámci klasickej estetiky nohavicového kostýmu.

Sedem slávnych žien, ktoré sa v posledných týždňoch objavili na verejnosti, si oblieklo práve nohavicový kostým. Práve ony sú skvelou inšpiráciou na to, aby aj bežná nositeľka pochopila, že tento odev vôbec nie je nuda či prílišná serióznosť.

Jednou z alternatív je variácia materiálu. Klasiku z vlny či vlnených zmesí môže totiž nahradiť napríklad menčester alebo denim, ktoré dodávajú takto zhotoveným kompletom modernejší a mladistvejší nádych.

Estetika 70-tych rokov sa vracia aj v strihoch nohavicových kostýmov. Či už ide o saká s vyúženým driekom a širokými chlopňami, nohavice s jemným zvonom alebo dĺžku, ktorá siaha po okraj topánky, či prípadne končí tesne pri členku.

Nechýbajú ani klasické strihy a potlače v podobe kohútej stopy, prúžkov. Inováciou sú potom bodky, ktoré sa v tomto prípade nevyužívali často. Môžete to zmeniť. A nezabúdajte ani na eleganciu! Precíznosť, premyslený strih a luxusný materiál sa nikdy nezunujú a budú v kurze vždy. Sú totiž nadčasové. Všetkých 7 dám nájdete v galérii vyššie.

Carey Mulligan

Herečka Carey Mulligan sa na festivale Sundance... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Carey Mulligan Herečka Carey Mulligan sa na festivale Sundance objavila v čiernom kostýme. Ten je vnímaná ako najortodoxnejšia podoba dámskeho nohavicového kostýmu. V tomto prípade ho však ozvláštňuje a "poženšťuje" použitý volánik na spodnom leme saka, ktorý je vytvorením skladmi látky na vreckách. Ak teda čiernu klasiku, dbajte na zaujímavý detail.

Evan Rachel Wood

Herečka Evan Rachel Wood má rada eleganciu, v... Foto: SITA/AP, Arthur Mola
Evan Rachel Wood Herečka Evan Rachel Wood má rada eleganciu, v ktorej nechýba zaujímavý detail. Na jej nohavicovom kostýme je to zavinovacie kimonové sako s prepásaním, na ktorom absentuje klasická fazónka. Precíznosť a zvýraznený úzky strih akcentujú vysokú a štíhlu postavu.

Eva Longoria

Herečka Eva Longoria predvádza atypickú... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Eva Longoria Herečka Eva Longoria predvádza atypickú variáciu nohavicového kostýmu. Na prvý pohľad zaujme strih, výrazné rukávy na vrchnej časti pútajú pozornosť, rovnako upúta aj dĺžka širokých nohavíc. Hoci model má farbu off-white bielej, nejde o klasickú vlnenú zmes, ale denim. Áno, aj tento materiál sa dá využiť v prípade nohavicovýh kompletov. Je to moderná verzia, ktorá však v sebe zároveň nesie nádych retra.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #ako sa obliecť #celebrity #variácia #nohavicový kostým

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...