Slovenské nevesty túžia po šatách, v akých sa vydávala Meghan Markle

Romantický hotel Elizabeth v Trenčíne v nedeľu praskal vo švíkoch. Dôvodom bola svadobná výstava, kde si ľudia mohli prezrieť nielen najnovšie trendy v svadobných šatách, ale aj vo svadobných obrúčkach, či líčení.

04.02.2020 07:02
Modelka počas svadobnej výstavy v trenčianskom... Foto: ,
Modelka počas svadobnej výstavy v trenčianskom hoteli Elizabeth predvádza jeden z modelov, ktoré sú súčasťou prezentovaných noviniek a trendov.
debata (1)

Svadobná výstava pritiahla do hotela Elizabeth množstvo ľudí a budúcich neviest. Tie boli nadšené najmä z prehliadky prekrásnych svadobných šiat zo salónu Zoya v Trenčíne. Martina Ďurianová zo salónu Zoya prezradila aj to, aké svadobné šaty sú momentálne medzi Slovenkami absolútnym hitom.

„Moderné sú šaty od módnych návrhárov, ktorí sa inšpirovali svadbou princa Harryho a Meghan Markle. Veľmi sa stali teraz populárnymi práve takéto strihy šiat s odhalenými ramenami,“ prezradila Ďurianová.

Modelka počas svadobnej výstavy v trenčianskom...
Modelka počas svadobnej výstavy v trenčianskom...
+11Modelka počas svadobnej výstavy v trenčianskom...

Podľa nej však vo všeobecnosti platí porekadlo Sto ľudí – sto chutí. „Stále sú trendové jednoduché štýly, minimalistické prvky – napríklad na saténových materiáloch. Trendy sú žiarivé farby, rôzne púdrové odtiene, biela ide pomaly do úzadia, ale kto hľadá a chce čipkované biele šaty, nájde ich aj v nových kolekciách,“ hovorí Ďurianová.

Podľa nej Slovenky rady skúšajú aj extravagantné červené, alebo čierne šaty, ale nakoniec si aj tak domov odnesú biele šaty. „My, Slovenky, sme stále konzervatívne ženy a aj keď sa im extravagancia páči, stále si nájdu takú tú svoju klasiku,“ dodáva Ďurianová.

VIDEO zo svadobnej výstavy

Video

Čo sa týka strihu, okám Sloveniek najviac lahodia áčkové strihy sukien, a padavejšie strihy, nie široké sukne, aké sa nosili kedysi. „Do popredia idú v najnovšej kolekcii aj romantické balónové rukávy a šaty zdobené veľkými čipkami,“ uzavrela Ďurianová.

Najnovšie svadobné trendy sa však netočia iba okolo šiat, ale aj okolo líčenia či svadobných obrúčok. Vizážistka Kristin Palová vraví, že v prípade líčenia je dôležité, aká je nevesta osobnosťou, a čo sa jej páči. „Jednej sa páčia dymové oči, druhá chce jemnučké líčenie, je to stále o tej žene. Ale väčšinou je to tak, že nevesta chce byť buď výrazne nalíčená, alebo naopak nalíčená veľmi jemne ružovými, alebo marhuľovými odtieňami, ak chcú pôsobiť jemnejšie, až princeznovsky. Každým rokom sa však opakuje líčenie do hneda a zemitými odtieňmi a to je to, čím žena nič nepokazí,“ hovorí Palová. Stretla sa aj s nevestami – rebelkami a práve vtedy si svoju prácu najviac užíva. „Raz som riešila svadbu v rockovom štýle a nevestu som líčila naozaj výrazne a to bolo zaujímavé aj pre mňa,“ dodáva vizážistka.

Modelka počas svadobnej výstavy v trenčianskom... Foto: Pravda, Tatiana Michalková
Modelka počas svadobnej výstavy v trenčianskom hoteli Elizabeth Modelka počas svadobnej výstavy v trenčianskom hoteli Elizabeth predvádza jeden z modelov, ktoré sú súčasťou prezentovaných noviniek a trendov.

Zaujímavosťou je, že napríklad pri svadobných obrúčkach sa začína množstvo zákazníkov vracať ku klasickým obrúčkam. „Trendom sú klasické obrúčky v rôznych šírkach a materiáloch, pričom je dôležité, aby škála materiálov bola široká. My máme v ponuke okrem zlata, 9, 14, 18 karátového, platiny, paládia aj striebro. Vďaka rôznym materiálom môžme zákazníkovi ponúknuť obrúčky v rôznych cenových úrovniach a dostať sa na tú sumu, ktorú chce zákazník investovať,“ vysvetľuje Kamil Panák zo zlatníctva Panaks.

„Čo sa týka novej kolekcie, ktorú máme ako firma pripravenú pre zákazníkov, ktorá bude v ponuke od nasledujúceho týždňa, tak sú to veľmi jemnučké, tenké obrúčky, ktoré reflektujú na dopyt zákazníčiek v posledných troch svadobných sezónach,“ vysvetľuje Panák.

Na jeden prst si môže zákazník dať niekoľko rôznych obrúčiek a vyskladať si tak jednu úplne originálnu obrúčku. „Keď sa to takto pekne vyskladá, jedna obrúčka môže byť svadobná, druhá pri narodení dieťaťa, tretia pri životnom jubileu,“ uzatvára Panák.

Modelka počas svadobnej výstavy v trenčianskom... Foto: Pravda, Tatiana Michalková
Modelka počas svadobnej výstavy v trenčianskom hoteli Elizabeth Modelka počas svadobnej výstavy v trenčianskom hoteli Elizabeth predvádza jeden z modelov, ktoré sú súčasťou prezentovaných noviniek a trendov.

S priebehom výstavy a prezentovanými novinkami boli spokojní aj zástupcovia hotela, ktorý akciu nezastrešil prvýkrát. „Myslím, že sa tento rok prezentovali na 3. ročníku svadobnej vystavy v hoteli Elizabeth samí kvalitní vystavovatelia. Pripravili sme niekoľko zaujímavých workšopov, prehliadok, ochutnávok jedál – skrátka toho, čo je tento rok IN a trendy,“ uviedla spokojne Renáta Jánošová, event manažérka z trenčianskeho hotela.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #svadba #výstava #líčenie #trend #obrúčky #nevesta #salón

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...