Aspoň kúsok kože v šatníku! Nosia ju hollywoodske hviezdy aj známe Slovenky

Hoci kožušina sa v posledných mesiacoch stala akoby nežiaducim materiálom aj pre slávne módne značky, popularita kože neklesá. Možno skôr naopak. A miesto má aj v ženskom šatníku.

31.01.2020 07:00
debata
Herečka Laura Dern dorazila na ceremoniál v... Foto: SITA/AP, Danny Moloshok
Herečka Laura Dern dorazila na ceremoniál v šatách Oscar de la Renta. Herečka Laura Dern dorazila na ceremoniál v šatách Oscar de la Renta.

Už ako sme pred pár týždňami naznačili v prehľade trendov na sezónu jar a leto 2020, koža slávi svoj veľký triumf a stáva sa súčasťou dennej ženskej garderóby v mnohých podobách. Najvýznamnejšiu budú zastupovať v nasledujúcich mesiacoch dámske šaty.

Herečka Laura Dern dorazila na ceremoniál v...
Speváčka Ivana Regešová.
+8Herečka Riley Keough v koženej kombinácii z...

Pri výbere tohto materiálu, či už v jeho pravej verzii alebo v trendovej eko-koži, sa však nemusíte obmedzovať len na jeden druh odevu v šatníku. Koža, konieckoncov, láka na viacero variácií. Osvedčené sú najmä zvrchné časti odevov, medzi nimi je to napríklad kožená bunda či sako, prípadne kabát alebo dokonca kožený trenčkot. Najmä štíhlejšie dámy potom s obľubou vyhľadávajú aj kožené nohavice, prípadne tubové úzke sukne alebo minisukne.

Speváčka Ivana Regešová. Foto: TV Markíza
Speváčka Ivana Regešová. Speváčka Ivana Regešová.

Koža sa častejšie vyskytuje u medzinárodných hviezd, v našej galérii nájdete napríklad Lauru Dernovú, Riley Keoughovú či Kim Kardashianovú. Ani jedna sa tomuto biologickému materiálu nevyhýba a vyberá si z neho presne to, čo funguje ideálnym spôsobom v rámci postavy, veku aj osobného štýlu.

U vyšších štíhlych dám sú to napríklad kožené šaty s áčkovou sukňou, ktoré majú zvýraznený driek, či už v rámci šitia alebo prepásania. Kyprejšie dámy potom môžu skúšať napríklad kožené nohavice, alebo voľnejšie tunikové šaty. V prípade väčších prs je dobré, ak zvolíte zavinovací strih a zvýrazníte na šatách driek.

Herečka Riley Keough v koženej kombinácii z... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Herečka Riley Keough v koženej kombinácii z dielne značky Louis Vuitton. Herečka Riley Keough v koženej kombinácii z dielne značky Louis Vuitton.

Čo sa týka kožených šiat alebo sukní, odporúčame striedmejšie kombinovať a nechať pri koži vyniknúť aj trošku vlastnej ľudskej kože – ak teda kožené šaty, namiesto čižiem si k nim radšej dajte lodičky, prípadne len členkové čižmy a pančuchy.

V našej galérii nájdete inšpiráciu zo Slovenska aj zo zahraničia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #šaty #móda #koza #trend #nohavice #jar-leto 2020

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...