Aj hviezdy po nich siahnu! Domáce recepty na kruhy pod očami

Uhorka či zemiak? Nájdu sa v každej domácnosti. Tak prečo po nich z času na čas nesiahnuť ako po kozmetických pomocníkoch?

27.01.2020 09:00
uhorky, obklad na oči, unavené oči Foto:
Absolútnou bombou pre unavené oči sú plátky uhorky.
debata

Klasika na mnohoraké použitie – uhorky v starostlivosti o krásu bodujú. Prirodzeným spôsobom znižujú opuchy a tmavé oblasti okolo očí. Vlhkosť, ktorú poskytujú, tiež uvoľňuje tkanivo a dodáva pokožke pružnosť. Vďaka zlepšenému krvnému obehu tmavé kruhy automaticky miznú. Nakrájajte uhorky z chladničky na hrubšie plátky a uložte ich na zatvorené oči na 10 minút. Uhorky ako univerzálny skrášľovač používa aj topmodelka Kate Moss. Jej tip? Po prežúrovanej noci si tvár opláchnite ľadovou vodou s plátkami uhoriek a citróna.

Zemiaky obsahujú enzým, ktorý má na pokožku rozjasňujúci účinok. Tmavé kruhy pod očami vďaka tomu blednú veľmi šetrným a prirodzeným spôsobom a tiež sa vďaka enzýmu zmenšuje opuch. Ako na to? Nastrúhané zemiaky zabaľte do jemnej handričky a umiestnite ich na viečka. Ďalšou možnosťou je nastrúhať ich veľmi jemne, vytlačiť z nich potom šťavu a tú kozmetickým tampónom naniesť na okolie očí a nechať pôsobiť. Kto zo slávnych krások na zemiaky nedá dopustiť? Supermodelka Cindy Crawford prisahá na plátky zemiakov, ktorými bojuje proti tmavým kruhom pod očami.

Vďaka mnohým antioxidantom a trieslovinám pomáha zelený čaj nielen chudnúť, ale tiež zosvetlí nepekné kruhy pod očami a zároveň pomáha zmierniť opuch a napnúť pokožku. Ako na to? Dve čajové vrecká namočte na pár minút do horúcej vody, potom ich vložte na pol hodinu do chladničky a z nej by mali putovať na 15 minút na vaše oči. Na zelený čas nedá dopustiť Gweyneth Paltrow, ktorá ho pravidelne pije a prisahá na jeho stimulačné účinky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pokožka #uhorka #zemiak #skrášlenie

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...