Jas, zdravie a sviežosť! Dokonalá pleť je najväčší trend sezóny

Módne prehliadky sú priestorom pre ukazovanie nových trendov. Nielen tých odevných, ale tiež vzhľadu či ženskej úpravy.

23.01.2020 07:00
Bella Hadid Foto: ,
Topmodelka Bella Hadid predviedla na šou dizajnéra Alexandre Vauthiera svoju bezchybnú a rozjasnenú pleť.
debata

V Paríži sa od pondelka do stredy konali prehliadky haute couture. A napriek svojej pestrosti, či už v jednotlivých kolekciách, vo výbere modeliek alebo detailov v účesoch a stylingu, sa jedna vec ukázala ako kľúčová. V kráse hrá hlavné husle prirodzenosť.

Poviete si, nie je to nič výnimočné. Aj na červených kobercoch či u hviezd filmu vidieť, že viac sa presadzuje nežné a tlmené líčenie, ako výrazné farby a sýte odtiene bijúce do očí. V tomto prípade však akoby make-up artisti zašli ešte ďalej – na mólach sa objavilo niekoľko variácií toho, ako môže vyzerať takmer nahé líčenie.

Aj topmodelka Kaia Gerber nechala na prehliadke...
Topmodelka Bella Hadid predviedla na šou...
+9Modelka na prehliadke Chanel Haute Couture...

Dizajnér Alexandre Vauthier, módny ateliér Givenchy alebo značka Chanel – všade sa kládol dôraz na zdravý vzhľad jednoliatej, zjednotenej, mladistvej a slnkom nedotknutej pokožky. Čo robilo modelky príťažlivými nebola len sviežosť a zdravie, ktoré takáto pokožka evokuje. Bol to aj jas, výrazný napríklad v prípade spomenutého Vauthiera či prehliadky ateliéru Ralph & Russo.

Nie všetky dámy majú toľké šťastie, že majú od prírody bezchybnú a zdravo pôsobiacu pleť. Problémom býva jej senzibilita, dehydratácia, ďalšia skupina zase bojuje so zväčšenými pórmi, ktoré v komplexnom looku narúšajú vyrovnaný a jednoliaty tón pokožky. A potom je tu, samozrejme, aj pribúdajúci vek. Je asi ľahšie pre mladú krásku, ktorá ledva dovŕšila dospelosť, vyzerať sviežo a zdravo aj bez mejkapu (alebo naoko bez mejkapu). Česká modelka Eva Herzigová, ktorá kráčala šou pre Alexandra Vauthiera, však potvrdila, že je možné aj to.

Ako to teda vlastne docieliť? Správna starostlivosť je, samozrejme, základ. Predstaviteľky módnej brandže zhodne tvrdia, že v ich profesii je základom čistenie. Očistená pleť dokáže lepšie prijímať aktívne látky v kozmetike, ktorá bojuje s jednotlivými problémami kože. Nasledovať by mala na mieru ušitá starostlivosť, o ktoré sa postarať dokáže sérum, denný či nočný krém, ale tiež koncentrované prípravky – či už v podobe populárnych textilných masiek alebo ampúl s cyklom na niekoľkodňové alebo týždňové ošetrenie.

V neposlednom rade nemožno zabúdať na zdravý životný štýl. A ten sa netýka len alkoholu či cigariet, alebo stravy, ktorá by mohla spôsobovať zhoršenie kvality pokožky. Nehodno zabúdať ani na ochranu kože pred slnečným žiarením, o ktorú sa postarajú nielen opaľovacie prípravky, ale dnes už aj bežné kozmetické produkty ako BB-krém, denný krém či mejkap, ktoré obsahujú ochranný faktor.

V našej galérii nájdete inšpirácie na „nahé“ looky v ženskej úprave, pridávame aj pár tipov na produkty, ktoré vám k podobnej pleti môžu pomôcť.

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #zdravie #móda #líčenie #pleť #jas #nahé líčenie #sviežosť

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...