11 tipov, 53 inšpirácií: Toto sú trendy na jar a leto 2020, manuál pre každého!

Hoci na Slovensku ešte zima nepovedala posledné slovo, pulty obchodov už začínajú plniť jarné kolekcie. Aké vlastne sú trendy, ktoré ich ovplyvnili?

21.01.2020 07:00
debata
Nohavice už roky patria k súčasti dámskeho...
Návrat estetiky 70-tych rokov predznamenali...
+8Trendové tóny ružovej farby sa objavujú v...

Móda nasledujúcich mesiacov nesie so sebou niekoľko výrazných prvkov a trendov, ktorými sa neriadia len veľké mená odevného priemyslu, ale aj masové značky, dostupné pre väčšinu.

Blížiacej sa sezóne jar a leto 2020 opäť nechýba retro-inšpirácia, objavujú sa výraznejšie zastúpené konkrétne farby ako je ružová či zelená a, samozrejme, veľký vplyv ukazuje aj rovnoprávnosť a ženská sila. Sprostredkovaná bohatým zastúpením nohavíc či oversized sák. K nim si môžete prirátať tiež kabáty inšpirované pracovnou garderóbou.

A keď chcete nechať vyniknúť svoju romantickú a ženskejšiu verziu, uspokojiť vás môžu pre zmenu bodkované dezény alebo florálne potlače či divokosť vzorov a farebnosti ako z džungle.

V galérii vyššie nájdete všetkých 11 trendov na tento rok, nižšie vyberáme na ukážku tri najvýraznejšie.

Farby džungle

zväčšiť Farbou roka má byť síce podľa odborníkov modrá,... Foto: SITA/AP
11 horúcich trendov sezóny Jar/Leto 2020 - farby džungle Farbou roka má byť síce podľa odborníkov modrá, ale zdá sa, že dizajnérom sa viac zapáčila zelená. A naozaj vo všemožných odtieňoch. Farby prírody, niekde priam džungle sú intenzívne, divoké, sýte, často podporená aj potlačou - či už florálnou alebo abstraktnou (Badgley Mischka). Niekde sú to potom zdobné detaily, ktoré pripomínajú perie, strapce či drobné kvietky (Versace).

Malé čierne, sexy čierne

zväčšiť Malé čierne, alebo v angličtine LBD (Little... Foto: SITA/AP
11 horúcich trendov sezóny Jar/Leto 2020 - malé čierne Malé čierne, alebo v angličtine LBD (Little Black Dress) nemôže v ženskom šatníku chýbať. V aktuálnej sezóne na rok 2020 sa čiernych koktejlových šiat a kreácií do spoločnosti objavilo hneď niekoľko. A spoločné mali jedno - výrazný sexuálny náboj, strihy zvýrazňujúce ženské krivky, odhaľujúce prednosti a zvýrazňujúce celkovú sošnosť strihu, ale aj postavy nositeľky.

Sedemdesiate roky

zväčšiť Návrat estetiky 70-tych rokov predznamenali... Foto: SITA/AP
11 horúcich trendov sezóny Jar/Leto 2020 - sedemdesiate roky Návrat estetiky 70-tych rokov predznamenali veľké mená ako Prada či Louis Vuitton. A bez "seventies" inšpirácia sa nezaobídete ani vy. Nosia sa kabáty s dvojradovým zapínaním a kontrastnými gombíkmi. Chlopne a goliere a kabátov sú zaoblené, pridávajú sa psychedelické abstraktné vzory aj lesk lurexu či umelá kožušina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #inšpirácia #prehľad #jar-leto 2020

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....