Diskutabilný mravčí olej: Zázračný prostriedok na odstránenie chĺpkov?

Žiaľ, dlhodobý úspech prinášajú naozaj len drahé laserové ošetrenia... Avšak aj o prírodnom prostriedku zo Stredného východu sa tvrdí, že navždy zaručí hladkú pokožku. Reč je o mravčom oleji.

20.01.2020 13:00
holenie nôh - depilácia Foto:
Holenie nôh nikdy nepatrilo medzi obľúbené činnosti žien.
debata

Čo je mravčí olej?

S mravčím olejom by mali byť otravné chĺpky na tele čoskoro minulosťou. Ako presne sa tento olej získava, nie je známe. Existujú však rôzne firmy z Turecka alebo arabského regiónu, ktoré ponúkajú čistý olej alebo v krémoch, resp. v pleťových mliekach. Pozostávať by mal iba z prírodných zložiek, preto je vhodný na všetky typy pleti. Tiež by nemali hroziť žiadne vedľajšie účinky.

Takto by mal pôsobiť

Olej by mal obsahovať proteín, ktorý navždy zničí vlasový korienok. Rast vlasov je spočiatku považovaný za oneskorený, až v určitom okamihu chlpy prestanú rásť. Táto informácia patrí ku kontroverzným: Výrobcovia tohto oleja totiž odporúčajú používať produkt už u malých detí, aby chĺpky na nežiadúcich miestach vôbec nenarástli.

Aplikácia

Najprv odstráňte chlpy epilátorom, pinzetou alebo voskom. Holenie alebo depilačný krém nestačí, pretože tieto metódy nevyťahujú vlasové korienky. Tento krok je však potrebný, aby mohol olej pôsobiť priamo na vlasový folikul. Od tohto a potom štyri nasledujúce dni by sa mal mravčí olej masírovať asi desať minút do pokožky a nechať pôsobiť aspoň tri hodiny, najlepšie však celú noc. Tieto kroky by sa mali vždy opakovať, len čo chĺpky znova dorastú. Celkovo by malo trvať šesť až osem rastových cyklov, kým sa rast chĺpkov úplne zastaví. Môže ale dokonca trvať mesiace, kým sa skutočne niečo stane.

Kritika tohto biznisu

Veľa používateľov o účinku tohto zázračného prostriedku pochybuje. Neexistujú dokonca žiadne štúdie ani vedecké testy, ktoré by účinok mravčieho oleja na korienky vlasov preukázali. Okrem toho je veľmi drahý, a keďže si ho treba natierať niekoľko mesiacov, rýchlo sa stáva predraženým produktom. Pozor si treba dávať už aj pri nakupovaní cez internet, je tam veľa tzv. falošných olejov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chlpy #epilácia #vlasový korienok #mravčí olej

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...